kotopoulo-souvlaki-anoigma
clock icon
30'

Σουβλάκι κοτόπουλο με μείγμα ζαατάρ και αγκινάρες

Υλικά

    Μερίδες: 8

  • 2 αγκινάρες καθαρισμένες, κομμένες σε μικρά κυδωνάτα κομμάτια
  • 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο μπούτι, σε κύβους των 3 εκ.
  • 80 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μείγμα ζαατάρ
  • λεμόνι, το ξύσμα & τον χυμό
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Το κοτόπουλο μας δίνει τα κατ’ εξοχήν ελληνικά φαγητά της σπιτικής θαλπωρής, του καθημερινού αλλά και του Κυριακάτικου τραπεζιού. Σε αυτή τη συνταγή το φιλέτο κοτόπουλο γίνεται σουβλάκι, αγκαλιάζοντας γευστικά τις αγκινάρες, το ζαατάρ και το αρωματικό γιαούρτι.

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε σε πολύ μικρά κυδωνάτα κομμάτια για να μπορούν να περάσουν στα ξύλινα καλαμάκια. Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, το ελαιόλαδο, το ζαατάρ, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα περνάμε σε ξύλινα καλαμάκια εναλλάξ το κοτόπουλο με τα κομμάτια αγκινάρας και ψήνουμε στο γκριλ ή στο σχαροτήγανο για 2-3 ώρες από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με γιαούρτι ανακατεμένο με χυμό λεμόνι, ελαιόλαδο και λίγο ζαατάρ.

 

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης Φωτογραφίες: STUDIO LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε σε πολύ μικρά κυδωνάτα κομμάτια για να μπορούν να περάσουν στα ξύλινα καλαμάκια. Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, το ελαιόλαδο, το ζαατάρ, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 2

Έπειτα περνάμε σε ξύλινα καλαμάκια εναλλάξ το κοτόπουλο με τα κομμάτια αγκινάρας και ψήνουμε στο γκριλ ή στο σχαροτήγανο για 2-3 ώρες από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με γιαούρτι ανακατεμένο με χυμό λεμόνι, ελαιόλαδο και λίγο ζαατάρ.

 

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης Φωτογραφίες: STUDIO LM