revithia-salata-anoigma
clock icon
1:10'

Ζεστή σαλάτα με ρεβίθια, ταχίνι και λιαστή ντομάτα

Υλικά

  • 300γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
  • 50γρ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 100γρ. πιπεριές Φλωρίνης, σε λωρίδες
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μέντα ψιλοκομμένη
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Πεντανόστιμη και απολαυστική σαλάτα που γίνεται και ωραιότατο ελαφρύ κυρίως πιάτο αν τη συνοδεύσετε με μια φέτα ζυμωτό ψωμί.

Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη να στραγγίξουν εντελώς.
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα ρεβίθια με το κρεμμύδι, τη λιαστή ντομάτα τις πιπεριές Φλωρίνης, τα ντοματίνια και τη μέντα για 10 λεπτά.
Προσθέτετε το λεμόνι, το ταχίνι, το κύμινο, ανάλογο αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σοτάρετε για 5 λεπτά επιπλέον. Σερβίρετε αμέσως σε πιάτα με επιπλέον ψιλοκομμένη μέντα αν θέλετε.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη να στραγγίξουν εντελώς.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα ρεβίθια με το κρεμμύδι, τη λιαστή ντομάτα τις πιπεριές Φλωρίνης, τα ντοματίνια και τη μέντα για 10 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέτετε το λεμόνι, το ταχίνι, το κύμινο, ανάλογο αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σοτάρετε για 5 λεπτά επιπλέον. Σερβίρετε αμέσως σε πιάτα με επιπλέον ψιλοκομμένη μέντα αν θέλετε.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή