Αφράτα και πεντανόστιμα πατατοπιτάκια για το πασχαλινό τραπέζι. Ένα τέλειο ορεκτικό που φτιάχνεται εύκολα χάρη στα προïόντα ΓΙΩΤΗΣ.
Υλικά
- 1 κουτί 1·2·Bake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας
- 1 κουτί Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
- 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 700 ml (3 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 100 γρ. φέτα
- 100 γρ. γκούντα
- 100 γρ. γραβιέρα
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη
- 2 κουτ. σούπας δυόσμος
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε το 1·2·Bake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας και την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες των κουτιών. Ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ με 1 φλιτζ. τσαγιού νερό και το υπόλοιπο γάλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον πουρέ, την μπεσαμέλ, τα τυριά, τη ρίγανη, τον δυόσμο, το πιπέρι και εάν χρειάζεται, προσθέτουμε και λίγο αλάτι.
Βήμα 2
Μοιράζουμε τη ζύμη της πίτσας σε 16 κομμάτια και τα ανοίγουμε μακρόστενα με τον πλάστη. Μοιράζουμε τη γέμιση, τυλίγουμε σε ρολό, πατάτε καλά τις άκρες και το γυρνάμε γύρω γύρω. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C αέρα για περίπου 25 λεπτά.
*Η Μπεσαμέλ και ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζονται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.