Σε αυτή την συνταγή οι γλυκοπατάτες παίρνουν ιδιαίτερη γεύση με τη βοήθεια της πάπρικας και του θυμαριού και γίνονται η υγιεινή επιλογή για τηγανητές πατάτες.
Υλικά
- 1½ κουτ. γλυκού πάπρικα
- 1½ κουτ. γλυκού θυμάρι
- 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
- 4 γλυκοπατάτες, κομμένες σε στικς
- 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μερίδες: 4
Tips
- Μπορούμε να τις νοστιμίσουμε ακόμα περισσότερο με αποξηραμένα μυρωδικά και μπαχαρικά της επιλογής μας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά την πάπρικα, το θυμάρι, το κορν φλάουρ, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 2
Σε άλλο μπολ βάζουμε τις πατάτες, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 3
Απλώνουμε αραιά τις πατάτες σε δίσκο ψησίματος, τον οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Βήμα 4
Τις ψήνουμε στους 200° C, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα, περίπου για 30΄. Σερβίρουμε τις γλυκοπατάτες με τα συνοδευτικά της επιλογής μας.