Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.


Δευτέρα 23/10

Νιόκι με σπανάκι και ροκφόρ
Αν και χρειάζονται μόλις 20΄ για να ετοιμαστούν, αποτελούν ιδανική επιλογή για τραπεζώματα. Τα νιόκι, δένουν καταπληκτικά με το σπανάκι και το ροκφόρ, που δίνουν στο φαγητό γήινη γεύση με νότες ξηρών καρπών.



Τρίτη 24/10

Πρασοτηγανιά με χοιρινό και λουκάνικο
Η λατρεμένη πρασοτηγανιά με τη γλύκα των πράσων και την προσθήκη του λουκάνικου είναι ένα ιδανικό καθημερινό πιάτο, αλλά και ένα πεντανόστιμο μεζεδάκι. Απολαύστε το με πολίτικη λαχανοσαλάτα, ψωμί και λίγο λευκό κρασί. Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο!



Τετάρτη 25/10

Σπαγγέτι καρμπονάρα με κολοκύθα
Εκμεταλλευόμαστε το απόλυτο εποχικό λαχανικό και φτιάχνουμε την πιο νόστιμη μακαρονάδα.



Πέμπτη 26/10

Ρεβιθάδα φούρνου με λαχανικά, σύγκλινο Μάνης και κύμινο
Αυτή η συνταγή της σεφ Κυριακής Φωτοπούλου, που παντρεύει τα ρεβίθια με το σύγκλινο Μάνης και έχει το ιδιαίτερο άρωμα του κύμινου θα γίνει από τις αγαπημένες σας.



Παρασκευή 27/10

Μανιτάρια γκιούλμπασι, με πέστο λιαστής ντομάτας και κεφαλοτύρι
Και όμως φτιάχνουμε vegetarian γκιούλμπασι. Πώς; Χρησιμοποιούμε μανιτάρια, που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και ετοιμάζουμε ένα από τα πιο νόστιμα χορτοφαγικά πιάτα.

Σάββατο 28/10
Πίτα Καισάρειας (Παστουρμαδόπιτα)
Αν είστε λάτρεις του παστουρμά, του ιδιαίτερου αυτού αλλαντικού, αυτή την πίτα θα τη λατρέψετε.



Κυριακή 29/10

Κατσικάκι λαδορίγανη
Η Κυριακή Φωτοπούλου μαγειρεύει κατσικάκι όχι στον φούρνο, αλλά στην κατσαρόλα. Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή, που ταιριάζει πολύ με μια τηγανιά φρέσκες τηγανητές πατάτες.



Για ορεκτικό

Δροσερό τζατζίκι με κολοκύθι, έτοιμο σε 15′
Φτιάχνουμε τζατζίκι με προσθήκη τριμμένου κολοκυθιού για να συνοδεύσουμε το κρέας στο κυρίως γεύμα μας ή ακόμα να το αλείψουμε στο ψωμί ως ορεκτικό.



Για επιδόρπιο

Πανακότα με τζίντζερ και μέλι
Ένα απολαυστικό επιδόρπιο με υπέροχο άρωμα τζίντζερ.

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, δείτε περισσότερες ιδέες για μενού από προηγούμενες εβδομάδες.