Eνα απλό βραστό φιλέτο κοτόπουλου γίνεται ένα τέλειο γεύμα χάρη στο βουτυράτο αβοκάντο, τα ολόγλυκα ντοματίνια και την πικάντικη φέτα.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 300 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, βρασμένο
- 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 μεγάλο αβοκάντο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 4-5 φύλλα βασιλικού ή δυόσμου
- 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας λευκό βαλσαμικό ξίδι
- 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε μέτρια κομμάτια και το αλατοπιπερώνουμε. Σε μια σαλατιέρα ρίχνουμε το κοτόπουλο, τα ντοματίνια, το αβοκάντο, όλο το κρεμμύδι, και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 2
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τη φέτα και σερβίρουμε.
Tip: Δώστε μια καυτερή νότα στη σαλάτα προσθέτοντας μια μικρή κόκκινη πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη, χωρίς τους σπόρους.