KEDRIKI_Salata avocado, feta, kotopoulo
clock icon
15'

Σαλάτα με κοτόπουλο, αβοκάντο, ντοματίνια και φέτα

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 300 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, βρασμένο
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 μεγάλο αβοκάντο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 4-5 φύλλα βασιλικού ή δυόσμου
  • 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας λευκό βαλσαμικό ξίδι
  • 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Eνα απλό βραστό φιλέτο κοτόπουλου γίνεται ένα τέλειο γεύμα χάρη στο βουτυράτο αβοκάντο, τα ολόγλυκα ντοματίνια και την πικάντικη φέτα.

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε μέτρια κομμάτια και το αλατοπιπερώνουμε. Σε μια σαλατιέρα ρίχνουμε το κοτόπουλο, τα ντοματίνια, το αβοκάντο, όλο το κρεμμύδι, και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τη φέτα και σερβίρουμε.

Tip: Δώστε μια καυτερή νότα στη σαλάτα προσθέτοντας μια μικρή κόκκινη πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη, χωρίς τους σπόρους.

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε μέτρια κομμάτια και το αλατοπιπερώνουμε. Σε μια σαλατιέρα ρίχνουμε το κοτόπουλο, τα ντοματίνια, το αβοκάντο, όλο το κρεμμύδι, και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 2

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τη φέτα και σερβίρουμε.

Tip: Δώστε μια καυτερή νότα στη σαλάτα προσθέτοντας μια μικρή κόκκινη πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη, χωρίς τους σπόρους.