salata_kinoa_avocado_anoigma
clock icon
30'

Σαλάτα με κινόα, αβοκάντο και σμέουρα

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • Για τη σαλάτα

  • 180 γρ. κινόα
  • 1 ώριμο αλλά σφιχτό αβοκάντο, σε φέτες ή σε κύβους
  • 125 γρ. σμέουρα, φρέσκα ή κατεψυγμένα, αποψυγμένα
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, σε κύβους
  • 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 75 γρ. φουντούκια, ψιλοκομμένα
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Για το dressing αβοκάντο με βασιλικό

  • 2 χούφτες φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1/4 αβοκάντο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Αυτή η σαλάτα με πρωταγωνιστή το φουλ υγιεινό αβοκάντο είναι τόσο χορταστική, που μπορεί να αποτελέσει ένα ελαφρύ και  θρεπτικό κυρίως γεύμα.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κινόα να βράσει με τον διπλάσιο όγκο της σε νερό. Μόλις πάρει βράση κλείνουμε με το καπάκι, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε γρήγορα την κινόα με ένα πιρούνι για να αφρατέψει. Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σταθεί για 10΄.

Ρίχνουμε την κινόα σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε το αβοκάντο, τα σμέουρα, το κρεμμύδι, τη φέτα, τα φουντούκια και τα φύλλα βασιλικού.

Dressing αβοκάντο: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, δηλαδή τα φύλλα βασιλικού, το ελαιόλαδο, το αβοκάντο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε καλά να πολτοποιηθούν, ρυθμίζοντας την ποσότητα των υγρών (νερό ή/και λάδι) σύμφωνα με την επιθυμητή συνοχή.

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα αλατοπίπερο. Περιχύνουμε με το dressing τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με λίγα επιπλέον φύλλα βασιλικού (ψιλοκομμένα ή όχι) και σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως ή κρύα από το ψυγείο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio M

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κινόα να βράσει με τον διπλάσιο όγκο της σε νερό. Μόλις πάρει βράση κλείνουμε με το καπάκι, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε γρήγορα την κινόα με ένα πιρούνι για να αφρατέψει. Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σταθεί για 10΄.

Βήμα 2

Ρίχνουμε την κινόα σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε το αβοκάντο, τα σμέουρα, το κρεμμύδι, τη φέτα, τα φουντούκια και τα φύλλα βασιλικού.

Βήμα 3

Dressing αβοκάντο: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, δηλαδή τα φύλλα βασιλικού, το ελαιόλαδο, το αβοκάντο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε καλά να πολτοποιηθούν, ρυθμίζοντας την ποσότητα των υγρών (νερό ή/και λάδι) σύμφωνα με την επιθυμητή συνοχή.

Βήμα 4

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα αλατοπίπερο. Περιχύνουμε με το dressing τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με λίγα επιπλέον φύλλα βασιλικού (ψιλοκομμένα ή όχι) και σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως ή κρύα από το ψυγείο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio M