Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 27/2
Πικάντικο χταπόδι με πλιγούρι
Η μοντέρνα εκδοχή του κλασικού, σε ένα υγιεινό συνδυασμό χταποδιού με πλιγούρι που θα γίνει από τις πλέον αγαπημένες σας επιλογές.


Για ορεκτικό

Ταραμοσαλάτα σε τρεις εκδοχές
Η ταραμοσαλάτα είναι από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να απολαύσετε τον ταραμά στο σαρακοστιανό τραπέζι και όχι μόνο. Εμείς σας προτείνουμε ούτε μία, ούτε δύο αλλά τρεις πεντανόστιμες εκδοχές της.


Για επιδόρπιο

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι και πορτοκάλι
Άλλοι τον προτιμούν με χοντρό σιμιγδάλι, άλλοι με ψιλό. Άλλοι αρτύσιμο, άλλοι νηστίσιμο, πολύ καβουρντισμένο ή λιγότερο. Άλλοι σκέτο, άλλοι με καρύδια. Η δική μας η πρόταση για χαλβά βρίσκεται κάπου στη μέση. Με δυο ειδών σιμιγδάλια, ήπια γλυκό, με πολλά αρώματα και ωραία εμφάνιση. Προσοχή, αν τον δοκιμάσετε, κινδυνεύετε να γίνει ο αγαπημένος σας…


Τρίτη 28/2

Λεμονάτο κοτόπουλο στον φούρνο με πράσο
Ένα απλό κοτόπουλο ψήνεται πολύ ωραία στο φούρνο μαζί με τα πράσα. Αρωματίζουμε με λεμόνι και δεντρολίβανο και συνοδεύουμε με μια δροσερή σαλάτα. Μεταμορφώνουμε το καθημερινό τραπέζι.


Τετάρτη 1/3

Σουπιές κρασάτες με κρεμμυδάκια στιφάδο
Η νηστεία γίνεται πιο νόστιμη με αυτές τις σουπιές κρασάτες με κρεμμυδάκια στιφάδο. Τα μπαχαρικά δίνουν το πιο ωραίο αποτέλεσμα.


Πέμπτη 2/3

Χοιρινή τηγανιά με τηγανητές πατάτες
Ενα γρήγορο και εύκολο φαγητό που με λίγες προσθήκες μπορεί να γίνει αγαπημένο μας! Eξάλλου, η χοιρινή τηγανιά με τηγανητές πατάτες είναι από τις πιο αγαπητές επιλογές μικρών και μεγάλων.


Παρασκευή 3/3

Φακές γιαχνί με πατάτες και καρότα
Φτιάχνουμε υπέροχες φακές γιαχνί με όλη τη γλύκα του καρότου και της πατάτας. Ένας εναλλακτικός και απολαυστικός τρόπος για να σερβίρουμε τα αγαπημένα μας όσπρια.


Σάββατο 4/3

Κεφτεδάκια μπακαλιάρου μπουρδέτο
Ένα «εξευγενισμένο» μπουρδέτο σε μικρές μπουκιές, με τη χαρακτηριστική αψάδα του πιπεριού, αλλά και με ντομάτα για να δροσίσει και για να δέσει το τελικό αποτέλεσμα. Η διαμάχη για την ντομάτα και το μπουρδέτο καλά κρατεί, με τους παραδοσιακούς να υποστηρίζουν ότι το κόκκινο χρώμα του μπουρδέτου προέρχεται αποκλειστικά από το κόκκινο καυτερό πιπέρι.

Κυριακή 5/3
Αρνάκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα για αρχάριους
Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος μας δείχνει πώς να μελώσουμε εύκολα και γρήγορα το αρνάκι στην κατσαρόλα κι ας είμαστε πρωτάρηδες.