Ένα πιάτο που δεν θέλει πολύ χρόνο προετοιμασίας, αλλά είναι ταυτόχρονα ελαφρύ και θρεπτικό είναι αυτή η συνταγή που σας προτείνουμε αυτή τη φορά.
Υλικά
- Μερίδες: 2
- 1 μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κομμάτι τζίντζερ φρέσκο 5 εκ., σε κομματάκια
- 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 καρότο, σε λεπτές φλοίδες (από μαντολίνο ή πίλερ πατάτας)
- 1 χούφτα φασόλια σόγιας edamame
- 2 κουτ. σούπας σόγια σος
- 2 κουτ. σούπας πάστα ταμάρινθου (σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα)
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 λάιμ, κομμένο σε τέταρτα, για το σερβίρισμα
- 2 αυγά τηγανητά, για το σερβίρισμα
- 1 χούφτα φιστίκια αράπικα, ψημένα, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου σε δόσεις στο μούλτι με διακεκομμένη λειτουργία να γίνει ψιλοκομμένο, σαν κόκκους ρυζιού. Ψιλοκόβουμε στο μούλτι και το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το μείγμα του κρεμμυδιού μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο μπρόκολο μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό, 1/4 πιπεριάς τσίλι και όλη την κόκκινη πιπεριά και σοτάρουμε για 5΄ μέχρι το μπρόκολο να βράσει να καραμελώσει. Προσθέτουμε το καρότο και τα φασόλια σόγιας.
Βήμα 3
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη σόγια σος, την πάστα ταμάρινθου, τη ζάχαρη και τον χυμό από το μισό λάιμ και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μπρόκολο μαζί με αλάτι. Μαγειρεύουμε για 5΄.
Βήμα 4
Μοιράζουμε σε δύο πιάτα και γαρνίρουμε με ένα αυγό τηγανητό, φιστίκια, την υπόλοιπη πιπεριά τσίλι και λάιμ.
Φωτογραφία: Mike English