Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 30/1
Ζυμαρικά με κιμά λουκάνικου
Οι μακαρονάδες θα λατρέψουν αυτή τη συνταγή που συνδυάζει τις ταλιατέλες με τον κιμά λουκάνικου. Μια σάλτσα που μπορείτε να διατηρήσετε στο ψυγείο για επόμενα μαγειρέματα.
Τρίτη 31/1
Στήθος κοτόπουλου με πάπρικα και πέστο βασιλικού
Φτιάχνουμε σπιτικό πέστο βασιλικού και μαγειρεύουμε στήθος κοτόπουλου στο φούρνο που του δίνει την φίνα γεύση του. Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου ή πατάτες τηγανητές κι έχουμε ένα εξαιρετικό πιάτο για το καθημερινό μας τραπέζι.
Τετάρτη 1/2
Τηγανητές πατάτες με σάλτσα ντομάτας
Θέλετε να δώσετε νέα διάσταση στις πατάτες που σας περίσσεψαν από την προηγούμενη; Αυτές οι πατάτες, εμπνευσμένες από τις ισπανικές patatas bravas θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.
Πέμπτη 2/2
Γαύρος με ντομάτα στον φούρνο
Ένας διαφορετικός και πολύ λαχταριστός τρόπος για να μαγειρέψετε τον γαύρο: στον φούρνο με ψιλοκομμένη ντοματούλα.
Παρασκευή 3/2
Φασόλια χάντρες με corned beef και τηγανητά ψωμάκια
Αυτές οι χάντρες φούρνου της Αργυρώς Κουτσού απογειώνονται γευστικά με την προσθήκη του αλλαντικού και της φέτας και γίνονται ένα χορταστικό κυρίως γεύμα.
Σάββατο 4/2
Ομελέτα με πιπεριές
Μια ωραία πρόταση για να δοκιμάσετε αν έχετε όρεξη για μια “περιποιημένη” ομελέτα.
Κυριακή 5/2
Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο
Η Γιώτα Κουφαδάκη από την πολυβραβευμένη Μπουκαδούρα της Χαλκιδικής μας δίνει τη συνταγή για το αγαπημένο της πιάτο, με πρωταγωνιστή το λάχανο που είναι τώρα στην εποχή του!
Για ορεκτικό
Πίτα με πράσα, παριανή ξινομυζήθρα και μάραθο
Για όσους αγαπούν τις πίτες, το συγκεκριμένο πιάτο είναι ό,τι πρέπει! Η παριανή ξινομυζήθρα είναι αυτή που απογειώνει τη συνταγή.
Για επιδόρπιο
Σουφλέ σοκολάτας με χουρμάδες
Ένα διαφορετικό σουφλέ σοκολάτας που παίρνει ιδιαίτερη γεύση από τους ψιλοκομμένους χουρμάδες. Νόστιμο και υγιεινό επιδόρπιο, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι και ως γλυκό σνακ.