Τι καλύτερο από ένα απολαυστικό πρωινό ή brunch; Για παράδειγμα αυτές οι υγιεινές τηγανίτες (pancakes) πέρα από νόστιμες είναι dairy-free και gluten-free. Χρειάζονται λίγα υλικά, ενώ μπορείτε για το γαρνίρισμα να διαλέξατε ό,τι σας αρέσει περισσότερο.
Yλικά για 8 μερίδες:
1 ώριμη μπανάνα, πολτοποιημένη
2 αυγά, χτυπημένα
1 κουτ. σούπας φυστικοβούτυρο
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το γαρνίρισμα: σιρόπι σφενδάμου, μέλι ή ό,τι άλλο θέλετε
Εκτέλεση:
Βάζουμε τη μπανάνα, τα αυγά και το φυστικοβούτυρο σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε με ένα κουτάλι λίγο από το μείγμα μας. Τηγανίζουμε και τις δύο πλευρές.
Θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να ψηθούν από τις κλασικές τηγανίτες. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένη μπανάνα και ό,τι άλλο μας αρέσει.
Διαβάστε ακόμη:
Το μυστικό υλικό για αφράτα σπιτικά pancakes
Μυστικά για τα πιο υγιεινά pancakes
Φτιάξε gluten free pancakes με μόνο 3 υλικά!