aygosalata-anoigma
clock icon
15'

Αυγοσαλάτα με ραπανάκια και άνηθο

Υλικά

  • 8 αυγά βραστά, κομμένα στη μέση
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 4 ραπανάκια, σε λεπτές φέτες
  • 4 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 1 κρόκο από βραστό αυγό
  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Φτιάχνουμε μια πασχαλινή σαλάτα χρησιμοποιώντας τα αυγά που έχουμε σπάσει για να ευχηθούμε το Πάσχα.

Καθαρίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε στη μέση κάθετα. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά πάνω από τα αυγά.

Βινεγκρέτ: Σε ένα βάζο που κλείνει ερμητικά χτυπάμε όλα τα υλικά και περιχύνουμε τη σαλάτα μας λίγο πριν σερβίρουμε.

Φωτογραφία: Μάκης Γεωργιάδης- Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε στη μέση κάθετα. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά πάνω από τα αυγά.

Βήμα 2

Βινεγκρέτ: Σε ένα βάζο που κλείνει ερμητικά χτυπάμε όλα τα υλικά και περιχύνουμε τη σαλάτα μας λίγο πριν σερβίρουμε.

Φωτογραφία: Μάκης Γεωργιάδης- Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης