Φτιάχνουμε μια πασχαλινή σαλάτα χρησιμοποιώντας τα αυγά που έχουμε σπάσει για να ευχηθούμε το Πάσχα.
Υλικά
- 8 αυγά βραστά, κομμένα στη μέση
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 4 ραπανάκια, σε λεπτές φέτες
- 4 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
- 1 κρόκο από βραστό αυγό
- 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε στη μέση κάθετα. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά πάνω από τα αυγά.
Βήμα 2
Βινεγκρέτ: Σε ένα βάζο που κλείνει ερμητικά χτυπάμε όλα τα υλικά και περιχύνουμε τη σαλάτα μας λίγο πριν σερβίρουμε.
Φωτογραφία: Μάκης Γεωργιάδης- Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης