Το νέο κρεατάδικο της Κηφισιάς φέρει ένα όνομα, που σου δημιουργεί πρωτίστως απορία, τόσο για τον λόγο που επελέγη -μιας και δεν είναι και ό,τι πιο εύηχο έχεις ακούσει- όσο και για τον συμβολισμό του. Ως προς το τελευταίο, λοιπόν, «μόσκιο» στην Ήπειρο, τόπο καταγωγής του ιδιοκτήτη, είναι το μοσχάρι, στην περίπτωσή μας, όμως, είναι μια φανταστική περσόνα (προϊόν μάρκετινγκ), που σαν ένας «Δον»-αριστοκράτης καλοφαγάς απολαμβάνει το καλό κρέας και το εκλεπτυσμένο φαγητό.
Το εστιατόριο λειτουργεί από τον Νοέμβριο σε έναν χώρο ζεστό και μοντέρνο, με κυρίαρχα χαρακτηριστικά το κόκκινο τούβλο και μια μεγάλη μπάρα στο βάθος με κατακόκκινο μάρμαρο και λευκά «νερά». Τραπέζια σε ασφαλείς αποστάσεις, καθαρότητα και μια πρωτόγνωρη ησυχία, σε κερδίζουν από την στιγμή που εισέρχεσαι στην όμορφη σάλα. Ωστόσο, η είσοδός μας ήταν λίγο επεισοδιακή, καθώς με το που ανοίξαμε την κύρια πόρτα, πέσαμε σε…τοίχο και ψάχναμε για δεύτερη πόρτα. Από τη στιγμή πάντως που μπήκαμε ανέλαβε τα πάντα το ευγενέστατο και πολύ καλά καταρτισμένο, όπως διαπιστώσαμε, προσωπικό.
Στην κουζίνα βρήκαμε τον Άγγελο Τζαν, με ενδιαφέρουσα πορεία στο χώρο, ο οποίος ως head chef δημιούργησε ένα μενού όπου τα πάντα κινούνται γύρω από το κρέας. Στα πρώτα φιγουράρει το βοδινό μεδούλι με γκρεμολάτα (πάστα από ξύσμα λεμονιού, σκόρδο, μαϊντανό και ελαιόλαδο) και τσάτνεϊ κρεμμυδιού, αλλά και το μοσχαρίσιο ταρτάρ δίνοντας έμφαση στην υφή και την ποιότητα του κρέατος. Τα πιάτα είναι ολοφάνερα πληθωρικά, σε γενναίες μερίδες και πολλά υλικά, χωρίς να χάνουν τις γευστικές τους ισορροπίες, κάτι που δείχνει και τις ικανότητες του σεφ.
Από τα πιο νόστιμα πιάτα που δοκίμασα ήταν τα Μανιτάρια με κατσικίσιο τυρί και λάδι τρούφας, αλλά και τα Κεφτεδάκια από Black Angus με παχύρευστη σάλτσα γιαουρτιού, λάδι μαϊντανού και τραγανά τσιπς πράσου. Ωραία πιάτα για να ανοίξουν την όρεξη μαζί με μια Πράσινη σαλάτα με φιλετάκια μόσχου, γραβιέρα Σύρου και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών.
Από τις διάφορες κοπές στο γκριλ επέλεξα το Rib Eye Black Angus που ήταν ζουμερό και σωστά ψημένο. Το συνόδευσα με έναν βουτυρένιο πουρέ πατάτας και νόστιμα ψητά λαχανικά, που κρατούσαν την τραγανότητά τους. Κράτησα στο μυαλό μου όμως την επόμενη φορά να δοκιμάσω τον ελληνικό βιολογικό χοίρο Iberico και το Κοκοράκι με κους κους και κρέμα από ταχίνι. Μεγάλη έκπληξη -πιάτο που μας παρακίνησαν να επιλέξουμε και ορθώς το έκαναν- ήταν το Burger Δον Μόσκιο, από πεντανόστιμο μπιφτέκι προβατίνας, που έδενε τέλεια με τα flakes γραβιέρας και τη λεμονάτη μαγιονέζα με πίκλες.
Το καλύτερο φινάλε πριν πάμε για ύπνο, ήταν ωστόσο το γλυκό, αφού δεν έμεινε τίποτα στο πιάτο από τον υπέροχο -αποδομημένο- μπακλαβά με τραγανό φύλλο και γέμιση από ελαφριά κρέμα φιστικιού και καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης.
info
Ιλισίων 13, Νέα Κηφισιά, τηλ. 210 6203300. Κόστος: Περίπου 35-50€/άτομο.
Ανοιχτά: Τρ.- Παρ. 17.00 – 12 τα μεσάνυχτα, Σάββ. 13.00 -12 τα μεσάνυχτα, Κυρ.13.00 – 21.00.