Fresh boiled compote.
clock icon
30'

Κομπόστα μήλο-αχλάδι, ο τέλειος συνδυασμός

Υλικά

  • 2 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 300 ml νερό
  • 1½ φλιτζ. ζάχαρη
  • ½ ξυλάκι κανέλας
  • 1½ λεμόνι, τον χυμό

Tips

  • Τον χυμό λεμονιού τον ρίχνουμε σε ένα μπολ με νερό κι εκεί τοποθετούμε τα φρούτα όταν τα κόβουμε ώστε να μη μαυρίσουν, μέχρι να τα κόψουμε όλα.

Τα πολύχρωμα καλοκαιρινά φρούτα έδωσαν τη θέση τους στις ήρεμες δυνάμεις του φρουτένιου κόσμου, στο μήλο και το αχλάδι. Αποφασίσαμε να τα φέρουμε ακόμη πιο κοντά, βάζοντάς τα μαζί σε μια κομπόστα.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 2΄-3΄ και προσθέτουμε τα κομμένα φρούτα.

Μόλις πάρουν όλα μαζί μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε ώσπου να μαλακώσουν τα φρούτα.

Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα βάζο, ώστε να είναι στριμωγμένα τα κομμάτια μεταξύ τους. Αν το σιρόπι μας έχει γίνει παχύρρευστο, σβήνουμε τη φωτιά. Αν όχι, τη δυναμώνουμε και το βράζουμε για 2΄-3΄ ακόμη. Όταν είναι έτοιμο, το προσθέτουμε στο βάζο με τα φρούτα, ώστε να τα καλύπτει μέχρι πάνω.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 2΄-3΄ και προσθέτουμε τα κομμένα φρούτα.

Βήμα 2

Μόλις πάρουν όλα μαζί μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε ώσπου να μαλακώσουν τα φρούτα.

Βήμα 3

Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα βάζο, ώστε να είναι στριμωγμένα τα κομμάτια μεταξύ τους. Αν το σιρόπι μας έχει γίνει παχύρρευστο, σβήνουμε τη φωτιά. Αν όχι, τη δυναμώνουμε και το βράζουμε για 2΄-3΄ ακόμη. Όταν είναι έτοιμο, το προσθέτουμε στο βάζο με τα φρούτα, ώστε να τα καλύπτει μέχρι πάνω.