rigatoni ntomata kotopoulo
clock icon
40'

Ριγκατόνι με ντομάτα, κοτόπουλο και μελιτζάνες

Υλικά

  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μελιτζάνες, σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 80 γρ. ντομάτες φρέσκιες, ξεφλουδισμένες, χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 400 γρ. κοτόπουλο βρασμένο ή ψητό, ξεψαχνισμένο
  • ½ κουτ. γλυκού μαντζουράνα, ξερή
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 6-7 φύλλα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. ριγκατόνι, βρασμένα ή άλλο κοντό ζυμαρικό
  • 100 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
  • 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τα ζυμαρικά και οι ντομάτες πάνε γάντι και, βέβαια, τι καλύτερο από μια πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας με μελιτζάνες, κοτόπουλο, μυρωδικά και λιωμένο τυρί!

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα ¾ από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες για 3΄-4΄ ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, την πιπεριά και τον ντοματοπελτέ για 1΄, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και τις μελιτζάνες. Σε ένα ταψί βάζουμε τα ριγκατόνι, περιχύνουμε με τη σάλτσα και προσθέτουμε τα τυριά. Ψήνουμε στους 200 °C για 20΄ και σερβίρουμε αμέσως.
Φωτογραφία - Food Styling: Εύα Μονοχάρη- funkycook.gr

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα ¾ από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες για 3΄-4΄ ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Βήμα 2

Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, την πιπεριά και τον ντοματοπελτέ για 1΄, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 3

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και τις μελιτζάνες. Σε ένα ταψί βάζουμε τα ριγκατόνι, περιχύνουμε με τη σάλτσα και προσθέτουμε τα τυριά. Ψήνουμε στους 200 °C για 20΄ και σερβίρουμε αμέσως.

Φωτογραφία - Food Styling: Εύα Μονοχάρη- funkycook.gr