Το κέιλ -αλλιώς η λαχανίδα- είναι ένα υλικό, το οποίο βρίσκει όλο και πιο συχνά τον δρόμο του για τις κουζίνες μας. Όμως, δεν είναι κατάλληλο μόνο για γευστικές σαλάτες και πιάτα με ζυμαρικά. Μπορεί να αποτελέσει ενδιαφέρον συστατικό και ενός δυναμωτικού smoothie.
Αν συνδυαστεί με μπανάνες για γλύκα και τέλεια υφή, τότε, μπορεί να γίνει ένα από τα αγαπημένα μας, είτε για το brunch είτε για το πρωινό μας. Μπορείτε να προσθέσετε ακόμα όσα φρούτα σας αρέσουν, όπως μάνγκο ή ροδάκινα, ανανά και μούρα.
Και αν μας αρέσει πολύ το κέιλ, αλλά φοβόμαστε ότι στο smoothie η έντονη γεύση του θα καλύψει τα πάντα, αυτό δεν συμβαίνει με τη συγκεκριμένη συνταγή, αφού αν ακολουθήσουμε πιστά τις αναλογίες, πετυχαίνουμε την τέλεια γευστική ισορροπία.
Υλικά
1 φλιτζ. «γάλα» αμυγδάλου
1 μέτρια μπανάνα
2 φύλλα κέιλ, χωρίς τα κοτσάνια
1 φλιτζ. μάνγκο σε κυβάκια
1/2 κουτ. του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1/2 κουτ. του γλυκού πράσινο τσάι μάτσα (προαιρετικά)
Λίγος πάγος
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ, σε υψηλή ταχύτητα, χτυπάμε το γάλα αμυγδάλου, την μπανάνα, το μάνγκο, το κέιλ, το τζίντζερ και το μάτσα, αν θέλουμε να το προσθέσουμε.
Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε λίγο πάγο, και χτυπάμε και πάλι μέχρι να θρυμματιστεί.
Συμβουλές:
Για ένα ακόμη πιο δροσερό smoothie, μπορούμε να καταψύξουμε εκ των προτέρων το κέιλ.
Αντί για μάνγκο μπορούμε να προσθέσουμε αχλάδια, ενώ αν δεν έχουμε μπανάνες, 1/4 ενός ώριμου αβοκάντο, θα κάνει το smoothie το ίδιο πηχτό και κρεμώδες.
Για ένα ακόμη πιο θρεπτικό αποτέλεσμα, μπορούμε επίσης να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς και σπόρους τσία.
Δείτε επίσης:
Πράσινη σαλάτα με kale, κορινθιακή σταφίδα και κουκουνάρια
Kalette, το λαχανικό – υβρίδιο από λαχανίδα και λαχανάκι Βρυξελλών
Μα τι είναι τέλος πάντων αυτό το περίφημο kale;