Θα τη σερβίρετε σε ποτηράκια του φρέντο αυτή τη μους σοκολάτας. Είναι εξαιρετικά γευστική, με πολύπλοκα αρώματα και σούπερ εμφάνιση. Παρόλο που χρειάζεται 3 βασικά βήματα για να γίνει, αν τα συντονίσετε δεν θα χρειαστείτε περισσότερο από 20 λεπτά χρόνο μέχρι να την ετοιμάσετε. Να τη δοκιμάσετε οπωσδήποτε!
Βάζετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί να λιώσει. Ανακατεύετε με σπάτουλα ανά διαστήματα.
Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά κι ετοιμάζετε ένα πηχτό σιρόπι.
Παράλληλα βάζετε τους κρόκους και το ολόκληρο αβγό στο μίξερ και ξεκινάτε να τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα. Με το μίξερ σε λειτουργία ρίχνετε το καυτό σιρόπι όπως το κατεβάζετε από τη φωτιά σε στυλ κορδόνι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να τριπλασιαστεί τουλάχιστον σε όγκο και να ασπρίσει.
Ανακατεύετε το ρούμι με τον καφέ και τα προσθέτετε στο μίγμα των αβγών μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάτε για λίγο ακόμη να ενσωματωθούν. Ρίχνετε και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε με σπάτουλα να ενσωματωθεί κι αυτή.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Κρατάτε στην άκρη μια μικρή ποσότητα ίση με 6 γεμάτες κουταλιές της σούπας κι ενώνετε την υπόλοιπη στο μίγμα της μους ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Μοιράζετε το μίγμα σε 6 ποτήρια και τα αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Σερβίρετε γαρνίροντας το κάθε ποτήρι με μια κουταλιά της σούπας χτυπημένη κρέμα και λίγο ξύσμα σοκολάτας ή σοκολατάκια σε σχήμα κόκκου καφέ ή με λίγο κακάο και σιρόπι καραμέλας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί να λιώσει. Ανακατεύετε με σπάτουλα ανά διαστήματα.
Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά κι ετοιμάζετε ένα πηχτό σιρόπι.
Βήμα 2
Παράλληλα βάζετε τους κρόκους και το ολόκληρο αβγό στο μίξερ και ξεκινάτε να τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα. Με το μίξερ σε λειτουργία ρίχνετε το καυτό σιρόπι όπως το κατεβάζετε από τη φωτιά σε στυλ κορδόνι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να τριπλασιαστεί τουλάχιστον σε όγκο και να ασπρίσει.
Βήμα 3
Ανακατεύετε το ρούμι με τον καφέ και τα προσθέτετε στο μίγμα των αβγών μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάτε για λίγο ακόμη να ενσωματωθούν. Ρίχνετε και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε με σπάτουλα να ενσωματωθεί κι αυτή.
Βήμα 4
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Κρατάτε στην άκρη μια μικρή ποσότητα ίση με 6 γεμάτες κουταλιές της σούπας κι ενώνετε την υπόλοιπη στο μίγμα της μους ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Βήμα 5
Μοιράζετε το μίγμα σε 6 ποτήρια και τα αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Βήμα 6
Σερβίρετε γαρνίροντας το κάθε ποτήρι με μια κουταλιά της σούπας χτυπημένη κρέμα και λίγο ξύσμα σοκολάτας ή σοκολατάκια σε σχήμα κόκκου καφέ ή με λίγο κακάο και σιρόπι καραμέλας.