KEKAKIA-VANILIA
clock icon
50'

Κεκάκια βανίλιας με σοκολάτα, κράμπερις και νιφάδες βρώμης

Υλικά

  • 225γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χρυσός Μύλος που φουσκώνει μόνο του
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη ή ξυσμένα τα σποράκια από 1 στικ βανίλιας
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 200γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη Diamant
  • 3 αβγά μεγάλα ή 4 μέτρια
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 100ml ΓΑΛΠΟ γιαούρτι αγελάδος στραγγιστό 0%
  • 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες
  • Για την επικάλυψη

  • 12 κουτ. γλυκού νιφάδες βρώμης
  • 12 κουτ. γλυκού κράνμπερις
  • 50γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες

Λαχταριστά κεκάκια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα και τοποθετουμε από ένα χαρτάκι για muffin στις δώδεκα υποδοχές μιας φόρμας για muffins.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και τις βανίλιες. Σε ένα δεύτερο πιο ευρύχωρο μπολ ανακατεύουμε με μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αυτό το μίγμα στο αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμη να ενωθούν τα δύο μίγματα.

Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ανακατεύουμε τις σταγόνες σοκολάτας στο τελικό μίγμα. Μοιράζουμε το μίγμα στα δώδεκα χαρτάκια.

Για την επικάλυψη: Ανακατεύουμε τα κράνμπερις με τις νιφάδες βρώμης και τις σταγόνες σοκολάτας και μοιράζουμε το μίγμα από πάνω, πιέζοντας με την ανάποδη ενός κουταλιού για να κολλήσει η επικάλυψη στο μίγμα του κέικ.

Ψήνουμε τα κεκάκια στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μπήγουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους και να βγαίνει καθαρή. Ξεφορμάρουμε τα κεκάκια μαζί με τα χαρτάκια τους και, αφού κρυώσουν, τα σερβίρουμε με καφέ ή τσάι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα και τοποθετουμε από ένα χαρτάκι για muffin στις δώδεκα υποδοχές μιας φόρμας για muffins.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και τις βανίλιες. Σε ένα δεύτερο πιο ευρύχωρο μπολ ανακατεύουμε με μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αυτό το μίγμα στο αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμη να ενωθούν τα δύο μίγματα.

Βήμα 3

Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ανακατεύουμε τις σταγόνες σοκολάτας στο τελικό μίγμα. Μοιράζουμε το μίγμα στα δώδεκα χαρτάκια.

Βήμα 4

Για την επικάλυψη: Ανακατεύουμε τα κράνμπερις με τις νιφάδες βρώμης και τις σταγόνες σοκολάτας και μοιράζουμε το μίγμα από πάνω, πιέζοντας με την ανάποδη ενός κουταλιού για να κολλήσει η επικάλυψη στο μίγμα του κέικ.

Βήμα 5

Ψήνουμε τα κεκάκια στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μπήγουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους και να βγαίνει καθαρή. Ξεφορμάρουμε τα κεκάκια μαζί με τα χαρτάκια τους και, αφού κρυώσουν, τα σερβίρουμε με καφέ ή τσάι.