Λαχταριστά κεκάκια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
- 225γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 καψουλάκια βανιλίνη ή ξυσμένα τα σποράκια από 1 στικ βανίλιας
- 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
- 200γρ. ζάχαρη καστανή
- 3 αβγά μεγάλα ή 4 μέτρια
- 100ml ελαιόλαδο
- 100ml γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες
- 12 κουτ. γλυκού νιφάδες βρώμης
- 12 κουτ. γλυκού κράνμπερις
- 50γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες
Για την επικάλυψη
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα και τοποθετουμε από ένα χαρτάκι για muffin στις δώδεκα υποδοχές μιας φόρμας για muffins.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και τις βανίλιες. Σε ένα δεύτερο πιο ευρύχωρο μπολ ανακατεύουμε με μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αυτό το μίγμα στο αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμη να ενωθούν τα δύο μίγματα.
Βήμα 3
Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ανακατεύουμε τις σταγόνες σοκολάτας στο τελικό μίγμα. Μοιράζουμε το μίγμα στα δώδεκα χαρτάκια.
Βήμα 4
Για την επικάλυψη: Ανακατεύουμε τα κράνμπερις με τις νιφάδες βρώμης και τις σταγόνες σοκολάτας και μοιράζουμε το μίγμα από πάνω, πιέζοντας με την ανάποδη ενός κουταλιού για να κολλήσει η επικάλυψη στο μίγμα του κέικ.
Βήμα 5
Ψήνουμε τα κεκάκια στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μπήγουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους και να βγαίνει καθαρή. Ξεφορμάρουμε τα κεκάκια μαζί με τα χαρτάκια τους και, αφού κρυώσουν, τα σερβίρουμε με καφέ ή τσάι.
Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food Styling: Αντωνία Κατή