Το μπριάμ στην κλασική εκδοχή του, απλό και απολαυστικό, σερβιρισμένο με κύβους φέτας. Το απόλυτο φαγητό του καλοκαιριού.
Υλικά
- 500γρ. κολοκυθάκια
- 500γρ. πατάτες
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 3 κουτ. σούπας μαϊντανό
- 2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
- 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 200γρ. φέτα
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε σε κυβάκια διαμέτρου 3 εκ. τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τις ντομάτες, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες και τα κρεμμύδια. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και το σκόρδο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνετε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, τον χυμό ντομάτας και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα.
Βήμα 3
Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 50-60 λεπτά. Βγάζετε το μπριάμ από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει για 30 λεπτά. Το διατηρείτε στο ψυγείο.
Βήμα 4
Για το σερβίρισμα μεταφέρετε το μπριάμ σε ένα μεγάλο μπολ για σαλάτα, γαρνίρετε με τη φέτα κομμένη σε χοντρούς κύβους και τον δυόσμο.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση