Ένα νόστιμο πιάτο για τη νηστεία και όχι μόνο, με υπέροχη γεύση και άρωμα από το τζίντζερ.
Βράζετε τις γαρίδες σε νερό και τις καθαρίζετε.
Ζεσταίνετε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο. Προσθέτετε τις γαρίδες και μόλις πάρουν χρώμα τις βγάζετε από το τηγάνι και τις αφήνετε σε πιάτο.
Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι το κρεμμυδάκι και το σοτάρετε για λίγο. Προσθέτετε τις ντομάτες, 2 φλιτζάνια νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνετε το κριθαράκι και χαμηλώνετε τη φωτιά.
Ρίχνετε το τζίντζερ, πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και αφήνετε το
κριθαράκι να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα (αν χρειαστεί, προσθέτετε νερό).
Ένα λεπτό πριν να είναι έτοιμο το κριθαράκι, ρίχνετε μέσα τις γαρίδες και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τις γαρίδες σε νερό και τις καθαρίζετε.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο. Προσθέτετε τις γαρίδες και μόλις πάρουν χρώμα τις βγάζετε από το τηγάνι και τις αφήνετε σε πιάτο.
Βήμα 3
Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι το κρεμμυδάκι και το σοτάρετε για λίγο. Προσθέτετε τις ντομάτες, 2 φλιτζάνια νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνετε το κριθαράκι και χαμηλώνετε τη φωτιά.
Βήμα 4
Ρίχνετε το τζίντζερ, πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και αφήνετε το
κριθαράκι να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα (αν χρειαστεί, προσθέτετε νερό).
Βήμα 5
Ένα λεπτό πριν να είναι έτοιμο το κριθαράκι, ρίχνετε μέσα τις γαρίδες και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.