proteinouxo-porridge
clock icon
20'

Πρωτεϊνούχο πόριτζ σοκολάτας με γκότζι μπέρις

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι βρώμη
  • ασπράδια από 4 αβγά
  • 2½ φλιτζάνια γάλα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • ¼ φλιτζανιού καρύδια
  • 1 κουτ. γλυκού κακάο
  • 3 κουτ. σούπας αποξηραμένα κράνμπερις
  • 1 κουτ. σούπας σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας γκότζι μπέρις

Αυτό το πόριτζ είναι το ιδανικό ξεκίνημα για την ημέρα σας, ειδικά αν γυμνάζεστε και ακολουθείτε διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη.

Βάζετε σε αντικολλητικό κατσαρολάκι όλα τα υλικά και ανακατεύετε πολύ καλά εκτός φωτιάς.
Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά, σε μέτρια θερμοκρασία και μαγειρεύετε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς ή εώς ότου πήξει το πόριτζ και μαγειρευτεί το ασπράδι Προσέχετε να μην κολλήσει το μίγμα στον πάτο της κατσαρόλας.
Σερβίρετε αμέσως σε μπολ και πασπαλίζετε αν θέλετε με επιπλέον κουβερτούρα, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε σε αντικολλητικό κατσαρολάκι όλα τα υλικά και ανακατεύετε πολύ καλά εκτός φωτιάς.

Βήμα 2

Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά, σε μέτρια θερμοκρασία και μαγειρεύετε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς ή εώς ότου πήξει το πόριτζ και μαγειρευτεί το ασπράδι Προσέχετε να μην κολλήσει το μίγμα στον πάτο της κατσαρόλας.

Βήμα 3

Σερβίρετε αμέσως σε μπολ και πασπαλίζετε αν θέλετε με επιπλέον κουβερτούρα, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα.