krasates pansetes me piperia florinis.olivemagazine.gr
clock icon
30'

Κρασάτες πανσέτες με πιπεριά Φλωρίνης, μηλόξιδο, μέλι και μουστάρδα

Υλικά

  • 1.000-1.200γρ. πανσέτες χοιρινές
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
  • 3 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή θυμάρι ή ρίγανη

Είναι νόστιμες, οικονομικές και μαγειρεύονται στο τηγάνι και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους μέσα σε λίγα λεπτά. Για τις χοιρινές πανσέτες ο λόγος, που τις μαγειρεύουμε με μια γλυκόξινη σάλτσα και τις σερβίρουμε με λαχανάκια Βρυξελλών σοτέ, για να αποφύγουμε τις τηγανητές πατάτες. Αν τις προτιμάτε πάντως, θα ταιριάξουν τέλεια με το φαγητό σας…

Αλατοπιπερώνετε τις πανσέτες και ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Ρίχνετε σε δόσεις τις πανσέτες στο καυτό λάδι και τις ροδίζετε και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε στην άκρη.
Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο σκεύος και ρίχνετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά. Σοτάρετε για 2 λεπτά και προσθέτετε το κρέας. Πασπαλίζετε με το θυμάρι ή τη ρίγανη. Σβήνετε με το κρασί και, όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτετε το μέλι ανακατεμένο με τη μουστάρδα και το μηλόξιδο. Βράζετε το φαγητό για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα, συνοδεύοντάς το με λαχανάκια Βρυξελλών βρασμένα και σοταρισμένα με μία κουταλιά της σούπας βούτυρο.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλατοπιπερώνετε τις πανσέτες και ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Ρίχνετε σε δόσεις τις πανσέτες στο καυτό λάδι και τις ροδίζετε και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε στην άκρη.

Βήμα 2

Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο σκεύος και ρίχνετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά. Σοτάρετε για 2 λεπτά και προσθέτετε το κρέας. Πασπαλίζετε με το θυμάρι ή τη ρίγανη. Σβήνετε με το κρασί και, όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτετε το μέλι ανακατεμένο με τη μουστάρδα και το μηλόξιδο. Βράζετε το φαγητό για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα, συνοδεύοντάς το με λαχανάκια Βρυξελλών βρασμένα και σοταρισμένα με μία κουταλιά της σούπας βούτυρο.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή