Οι πιθανότητες να χρησιμοποιήσεις ολόκληρη την κονσέρβα πελτέ ντομάτας σε μια συνταγή είναι πραγματικά πολύ λίγες. Οι πιθανότητες να μουχλιάσει όση μείνει στο ψυγείο από την άλλη, πάρα πολλές. Ποιος είναι λοιπόν ο σωστός τρόπος να αποθηκεύουμε την ανοιγμένη κονσέρβα για να μην πετάμε στα σκουπίδια τρόφιμα αλλά και χρήματα;
Σύμφωνα με τον γνωστό παρουσιαστή και foodie, Άλτον Μπράουν, καλό είναι να τη βάζουμε στην κατάψυξη μετά το άνοιγμα, ώστε ο πελτές να διατηρείται για μήνες. Καθώς θα παγώσει, το μόνο που έχουμε να κάνουμε κάθε φορά που χρειαζόμαστε μια κουταλιά είναι να ανοίγουμε το πάνω και το κάτω μέρος και τη σπρώχνουμε, όπως κάναμε με τις γρανίτες του περιπτέρου όταν ήμασταν παιδιά. Ύστερα με το μαχαίρι, μπορούμε να παίρνουμε την ποσότητα που θέλουμε και να τη ρίχνουμε στο φαγητό. Ιδιοφυές!
Δείτε ΕΔΩ πώς θα φτιάξετε τον τέλειο σπιτικό πελτέ ντομάτας.