Το τέλειο ανοιξιάτικο συνοδευτικό για το κρέας και το ψάρι.
Υλικά
- 1 κιλό καρότα
- 40γρ. βούτυρο
- 200ml χυμό πορτοκάλι φρέσκο
- 50γρ. ζάχαρη μαύρη
- 1 ματσάκι μαϊντανό ή κόλιανδρο φρέσκο (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας σουσάμι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβετε σε διαγώνιες φέτες ή σε μπαστουνάκια πάχους 1 εκ. ανάλογα με το μέγεθός τους. Αν βρείτε καροτάκια baby μπορείτε να τα αφήσετε και ολόκληρα. Το σημαντικό είναι να τα κόψετε σε ίδιο πάχος όσο γίνεται.Βήμα 2
Βάζετε ένα γουόκ σε μέτρα φωτιά και ρίχνετε το βούτυρο να λιώσει και να ζεσταθεί. Ρίχνετε τα καρότα, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, για 6-8 λεπτά.Βήμα 3
Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη, ανακατεύετε και αφήνετε τα καρότα να μαγειρευτούν για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να γυαλίσουν τα καρότα και να καραμελώσουν.Βήμα 4
Πασπαλίζετε με το σουσάμι, ανακατεύετε απαλά και προσθέτετε τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο. Σερβίρετε αμέσως όσο είναι ζεστά.Φωτογραφία: Studiom.gr - Styling: Κ. Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης