Οι περισσότεροι από εμάς βάζουμε τα αβγά στην πόρτα του ψυγείου, κυρίως επειδή εκεί υπάρχουν οι ειδικές θήκες που προορίζονται για τη σωστή αποθήκευσή τους. Ε λοιπόν κάνουμε λάθος!

Σύμφωνα με την ειδική στη συντήρηση τροφίμων, Vlatka Lake, οι εναλλαγές στη θερμοκρασία που προκαλούνται από το συχνό άνοιγμα και κλείσιμο του ψυγείου, κάνουν τα αβγά να χαλάνε πιο γρήγορα. Σύμφωνα με την Vlatka, τα αβγά θα πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο αμέσως μετά την αγορά τους και μάλιστα στο πιο ψυχρό κομμάτι του ψυγείου. Βέβαια, σε πολλές άλλες χώρες συνηθίζουν να αφήνουν τα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου μετά την αγορά τους.

«Στην περίπτωση των αβγών, υπάρχουν πολλές απόψεις σχετικά με το πού πρέπει να τα αποθηκεύουμε με κάποιους να υποστηρίζουν πως πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο και άλλους να υποστηρίζουν πως πρέπει να φυλάσσονται στον πάγκο της κουζίνας», λέει η Lake. «To καλύτερο όμως είναι να τα φυλάμε στο ψυγείο μας, αλλά όχι στις πλαστικές αυγοθήκες που βρίσκουμε συχνά στην πόρτα των ψυγείων» συμπληρώνει.

Το άρθρο της εβδομάδας