Όπως κάθε χρόνο, ο σεφ του GB Roof Garden Restaurant, Δημήτρης Μπούτσαλης, ετοιμάζει την καθιερωμένη πλέον κακαβιά με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

Το περίφημο πιάτο συνοδεύεται από μια όμορφη ιστορία για το πώς έφτιαχναν οι ψαράδες παραδοσιακά την κακαβιά, το όνομα της οποίας, όπως αναφέρεται, είναι αρχαιοελληνικό και σημαίνει «το φαγητό που έχει μαγειρευτεί μέσα στον κάκαβο, ένα είδος χύτρας». Η γευστική εμπειρία ολοκληρώνεται με ένα πέρασμα και από το Winter Garden City Lounge όπου προσφέρουν μια σειρά από απολαυστικά ροφήματα και επιλογές κρασιών, σε συνδυασμό με νηστίσιμους παραδοσιακούς λουκουμάδες και χαλβά στην τιμή των 13 και 15 ευρώ ανά άτομο αντίστοιχα.

info
Ξενοδοχείο Μ. Βρεττανία, Βασ. Γεωργίου Α 1, Αθήνα. Τηλ. 210 3330000. Τιμή πιάτου κακαβιάς: €42

Το άρθρο της εβδομάδας