Αγαπημένες γλυκοπατάτες, ζεστά μπαχαρικά, πικάντικο τζίντζερ, σε ένα πιάτο που σε ταξιδεύει μέχρι το Μαρόκο. Εκεί, συνήθως, προσθέτουν και ρεβίθια στη σούπα.
Υλικά
- 400γρ. γλυκοπατάτες
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
- ¼ κουτ. γλυκού κύμινο
- 850ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
- 20ml λάδι καρύδας ή βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- κρέμα καρύδας ή στραγγιστό γιαούρτι
- σουσάμι μαύρο
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Tips
- Μπορείτε να φτιάξετε τη σούπα σας με λευκή και κόκκινη γλυκοπατάτα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε, σκουπίζετε και κόβετε όλα τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε όλα τα λαχανικά για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.Βήμα 2
Προσθέτετε την κανέλα, το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το κύμινο, πιπέρι και τον ζωμό λαχανικών. Ανακατεύετε και βράζετε τη σούπα για 20 λεπτά.Βήμα 3
Πολτοποιείτε τη σούπα με ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα. Αν την πολτοποιήσετε σε δόσεις στο μούλτι, τη μεταφέρετε ξανά στην κατσαρόλα.Βήμα 4
Προσθέτετε στη σούπα το λάδι καρύδας ή το βούτυρο, δοκιμάζετε και, αν χρειάζεται, προσθέτετε αλάτι. Επίσης, αν θέλετε, την αραιώνετε με επιπλέον ζεστό ζωμό, ανάλογα πόσο πηχτή προτιμάτε τη σούπα σας. Σερβίρετε αμέσως σε βαθιά πιάτα ή μπολ, πασπαλίζοντας προαιρετικά με μαύρο σουσάμι και συνοδεύοντας με κρέμα καρύδας ή στραγγιστό γιαούρτι.Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook