Μια επιδόρπια σούπα με σοκολατένιο… ταμπεραμέντο, διαφορετική από τις άλλες. Θα τη συνοδεύσουμε με αχλάδια και αλμυρά κρουτόν.
Υλικά
- 250γρ. σοκολάτα υγείας, σε κομματάκια
- 500ml γάλα πλήρες
- 500ml κρέμα γάλακτος 35%
- 30γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 λοβό βανίλιας χαραγμένα κατά μήκος με μαχαίρι
- 2 αχλάδια κομμένα σε κύβους
- 150γρ. αλμυρά κρουτόν
Για τη σούπα
Για το σερβίρισμα
Tips
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε ή να συνδυάσετε τα κρουτόν με οποιοδήποτε φρούτο ή ξηρό καρπό της αρεσκείας σας.
- Η σούπα σοκολάτα μπορεί να σερβιριστεί και σε κρύα μορφή. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μειώσετε τη σοκολάτα σε 200γρ. και θα την αφήσετε να κρυώσει, σκεπασμένη με μεμβράνη που θα εφάπτεται στην επιφάνειά της.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το λοβό της βανίλιας ολόκληρο και τα αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Όταν το μίγμα βράσει, αφαιρείτε το λοβό της βανίλιας, ξύνετε τα σποράκια με ένα μαχαίρι, τα ρίχνετε μέσα στην κρέμα και αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.Βήμα 2
Ρίχνετε τη σοκολάτα στο καυτό μίγμα και ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει. Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ και τη συνοδεύετε με κομματάκια αλμυρά κρουτόν και αχλάδια κομμένα σε κύβους.Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή