Αυτή τη γαρνιτούρα σίγουρα θα τη λατρέψουν τα παιδιά! Συνοδεύει ιδανικά ψητά πουλερικά και κρέας και γίνεται ένας πρώτης τάξεως μεζές για παιδικό πάρτι.
Υλικά
- 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες, σε κομμάτια
- 2 μικρά καρότα καθαρισμένα, σε κομμάτια
- 1 φλιτζάνι αρακά βρασμένο
- 1 αβγό
- 3 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
- 3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 30γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Το λάδι για τηγάνισμα κατά προτίμηση να είναι ελαιόλαδο, γιατί είναι πιο υγιεινό από τις υπόλοιπες λιπαρές ουσίες όταν καίγεται.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τις πατάτες και τα καρότα σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να λιώσουν. Σουρώνετε και τα αδειάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε τον αρακά και με ένα πιρούνι τα λιώνετε πολύ καλά.Βήμα 2
Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα που να πλάθεται.Βήμα 3
Ανοίγετε το μίγμα με πλάστη πάνω σε μια λαδόκολλα, σε πάχος 1 εκ. και στη συνέχεια με ένα ποτήρι κόβετε στρογγυλά σχήματα. Κάνετε με ένα καλαμάκι δύο τρύπες στη μία άκρη σε κάθε στρογγυλό σχήμα (σαν ματάκια) και με ένα κουτάλι κάτω από τα μάτια φτιάχνετε μια καμπύλη γραμμή (σαν χαμόγελο).Βήμα 4
Ζεσταίνετε αρκετό λάδι σε μια κατσαρόλα και τηγανίζετε τις κροκέτες για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνετε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε ζεστές μαζί με κέτσαπ ή μαγιονέζα.Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή