Τα τουρσιά είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της Σαρακοστής. Τα βρίσκουμε έτοιμα, αλλά μπορούμε να τα ετοιμάσουμε και μόνοι στο σπίτι.
Είτε πικάντικα είτε γλυκόξινα είναι τα καλύτερα για να δώσουν χρώμα και ένταση στις άτονες σαλάτες και να νοστιμίσουν τα φαγητά μας. Αγγουράκια, πιπεριές, λάχανο, καρότο, κουνουπίδι, πράσινες ντομάτες… Η λίστα είναι ατελείωτη, φαντασία να ’χετε και μη φοβάστε τους τολμηρούς πειραματισμούς.
Πιπερίτσες τουρσί με κόλιανδρο και σκόρδο
Πρώτης τάξεως μεζές, το τουρσί, με τραγανά ξιδάτα λαχανικά, είναι πάντα απολαυστικό. Δεν χρειάζονται πολλά πολλά για να το απολαύσετε: Ζεστό ζυμωτό ψωμάκι και ένα προσεκτικά επιλεγμένο απόσταγμα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Λάχανο τουρσί πολίτικο
Ουζομεζές από τους λίγους, χειμώνα καλοκαίρι. Όπως και στην ωμή εκδοχή της σαλάτας, ο συνδυασμός άσπρου και κόκκινου λάχανου με την καυτερή πιπερίτσα και το σέλινο είναι από τους καλύτερους που θα δοκιμάσετε. Εδώ το τουρσί συντηρείται αποκλειστικά σε άλμη και όχι σε ξίδι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Κοκτέιλ μανιταριών τουρσί
Χρησιμοποιήστε το σε σάντουιτς, για να νοστιμίσετε βραστές ή ωμές σαλάτες, αλλά και για να συνοδεύσετε ψητά κρεατικά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Τουρσί λαχανικών
Το μυστικό είναι το ομοιόμορφο κόψιμο των λαχανικών για να μπορέσουν να τραβήξουν την άλμη. Χρησιμοποιήστε ό,τι λαχανικάσας αρέσουν. Αν βάλετε κύβους μελιτζάνας, δώστε τους πρώτα μία βράση για να μαλακώσουν. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Αγκινάρες τουρσί
Τώρα που οι αγκινάρες είναι στα καλύτερά τους τις κάνουμε τουρσί και τις κρατάμε σε βαζάκια για να τις απολαύσουμε με ένα ποτηράκι ούζο και λοιπά μεζεκλίκια. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Αγγουράκια τουρσί
Ο καλύτερος τρόπος συντήρησης για τα λαχανικά είναι να τα φτιάξετε τουρσί. Εξαιρετικός μεζές! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Φτιάχνουμε κρεμμύδια τουρσί
Και τα κρεμμυδάκια γίνονται εξαιρετικά τουρσί. Χρειάζεται μόνο 30 λεπτά προετοιμασία και αναμονή από 10 μέρες έως και 1 μήνα, πριν την κατανάλωση. Δείτε πώς θα τα φτιάξετε ΕΔΩ
Και 4 tips της Ντίνας Νικολάου για επιτυχημένο σπιτικό τουρσί ΕΔΩ