Αυτήν την εβδομάδα το Viber Poll είχε θέμα τους ξηρούς καρπούς και κληθήκατε να επιλέξετε ανάμεσα σε 3: καρύδια, αμύγδαλα ή φιστίκια. Οι ξηροί καρποί είναι τα ιδανικά superfoods για όλες τις ώρες καθώς ταιριάζουν με όλα τα γεύματα: πρωινό, brunch, μεσημεριανό, ακόμα και βραδυνό. Καταναλώνονται άνετα και σκέτοι ως σνακ, αλλά μπορούν να ενταχθούν τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές συνταγές, προσθέτοντάς τους θρεπτικά συστατικά.
Ποιος είναι ο αγαπημένος σας ξηρός καρπός; Πρώτα στην προτίμησή σας βγήκαν τα αμύγδαλα με ποσοστό που έφτασε σχεδόν το 50% (49% για την ακρίβεια) ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση ήταν τα καρύδια και τα φιστίκια με ποσοστά 27% και 24% αντίστοιχα.
Παρακάτω σας έχουμε συνταγές πρωτίστως για τον μεγάλο νικητή και δευτερευόντως και για τους άλλους δυο:
Σπαγγέτι με σάλτσα ψητής πιπεριάς Φλωρίνης και αμύγδαλα
Αυτά τα σπαγγέτι της ερευνήτριας της ελληνικής κουζίνας Μαρίας Διακάτου, έχουν την ιδιαίτερη γεύση της πιπεριάς Φλωρίνης και των καβουρδισμένων αμυγδάλων και φτιάχνονται πολύ εύκολα.
Μακαρόν σοκολατένια
Αυτά τα σοκολατένια μακαρόν ταιριάζουν υπέροχα με μια κούπα ζεστού καφέ ή ένα ποτήρι γάλα για τα παιδιά.
Κέικ σοκολάτας με αμύγδαλα από το Ποζιτάνο της Ιταλίας
Πρόκειται για μια συνταγή από το Ποζιτάνο, όπου λατρεύουν τα αμύγδαλα και διοργανώνουν και φεστιβάλ για να γιορτάσουν την ετήσια συγκομιδή τους.
Δείτε και μερικές συνταγές με καρύδια και φιστίκια
Μπακλαβάς με πορτοκάλι, καρύδια και τζίντζερ
Ο κλασικός και αγαπημένος μπακλαβάς σε μια συνταγή λίγο πειραγμένη. Το άρωμα τζίντζερ ταιριάζει πολύ με την κανέλα, το γαρίφαλο και το σιρόπι. Ιδανικό επιδόρπιο για τα κυριακάτικα και τα γιορτινά τραπέζια που θα τους ενθουσιάσει όλους!
Πώς να φτιάξετε υγιεινό φιστικοβούτυρο σε 10 λεπτά
Το αγαπημένο άλειμμα γίνεται τόσο εύκολα και γρήγορα στο σπίτι που δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην δοκιμάσετε να το φτιάξετε