Mετἀ από μια 11χρονη πορεία στην Unilever Food Solutions σε Ελλάδα, Ιταλία και Ολλανδία, βρέθηκα να εργάζομαι στο Μεξικό ως υπεύθυνος εστιατορίων και ξενοδοχείων για τις χώρες της Βόρειας Λατινικής Αμερικής. Σύντομα, όμως, ένιωσα ότι το ταξίδι μου στη μεγάλη αυτή εταιρεία έφτανε στο τέλος της και είχε έλθει πλέον η ώρα της μεγάλης μου αγάπης.

Δεν άργησα να περάσω την πόρτα της μοναδικής στο είδος της σχολής αυθεντικής παραδοσιακής μεξικανικής γαστρονομίας (Escuela de Gastronomia Mexicana) με καθηγητές τους εμβληματικούς Yuri de Gortari και Edmundo Escamilla. Εκεί ουσιαστικά μετακόμισα για τα επόμενα 3 χρόνια, πραγματοποιώντας διάφορα προγράμματα με αποκορύφωμα το Diploma en la Gastronomia y Cultura Mexicana και το Diploma en Cocina Regional.

Σαν μάγειρας στη σχολή συμμετείχα σε πολλά ερευνητικά projects, πάντα πάνω στην παραδοσιακή μεξικάνικη γαστρονομία και τη μεγάλη της ιστορία. Η αλήθεια είναι ότι παθιάζομαι με το βάθος των γεύσεων της, τις σημαντικές επιρροές της και ξαφνιάζομαι με τα κοινά στοιχεία και το δέσιμο με την αντίστοιχη κρητική, που γνώρισα και αγάπησα από τα παιδικά μου χρόνια.

Συνεργάστηκα με τον Fernando Martínez Zavala, chef patrón του YUBAN, ανάμεσα στα 5 καλύτερα εστιατόρια στο Μεξικό το 2019, σύμφωνα με τη γαλλική La Liste. Μαζί δημιουργήσαμε το pop up concept “From Oaxaca to Crete” και από τότε ταξιδεύουμε μαγειρικά σε διαφορετικά εστιατόρια της Ελλάδας.

Από τον Απρίλιο του 2020 δημιουργώ γαστρονομικές γέφυρες ανάμεσα στην παραδοσιακή μεξικανική και την κρητική κουζίνα, στη γαστροταβἐρνα Matzenta kuzina del sol στα Χανιά (πόλη καταγωγής μου), στην οποία είμαι και ιδιοκτήτης.

Επιπλέον, είμαι συνιδιοκτήτης της Citrus Gastronomy Academy, εταιρίας διεξαγωγής μαγειρικών σεμιναρίων και menu consulting.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.instagram.com/matzentakuzinadelsol/
https://citrusgastronomy.gr