Η συντάκτρια του Olivemagazine.gr Βίκυ Χριστοπούλου μάς δίνει μικρές συμβουλές για να κάνουμε τη ζωή μας στην κουζίνα πιο εύκολη. Εδώ μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε το πιο εύκολο κέλυφος σοκολάτας για το παγωτό μας, ακριβώς σαν και αυτό που έχουν τα καλά παγωτατζίδικα.

Ο καιρός έχει ζεστάνει για τα καλά και τα παγωτά έχουν πλέον την τιμητική τους. Η αλήθεια είναι ότι διακρίσεις δεν κάνουμε, αγαπάμε όλα τα παγωτά. Λίγο περισσότερο όμως αγαπάμε εκείνα που ντύνονται με ρευστή σοκολάτα, η οποία στη συνέχεια παγώνει δημιουργώντας το πιο απολαυστικό γλυκό κέλυφος. Κι όμως δεν χρειάζεται να ψάξεις για εξεζητημένα παγωτατζίδικα για να το βρεις. Μπορείς να το φτιάξεις σπίτι σου με μόλις δύο υλικά!

Συστατικά:
2 φλιτζάνια σταγόνες σοκολάτας
1/4 του φλιτζανιού λάδι καρύδας

Διαδικασία:
1. Βάζεις και τα δύο υλικά σε ένα μπολ, κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων.
2. Το βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων για 15” τη φορά ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο μέχρι η σοκολάτα να λιώσει πλήρως και να γίνει ένα με το λάδι καρύδας.
3. Εναλλακτικά τα λιώνεις σε μπεν μαρί.
4. Περιχύνεις το μίγμα πάνω από το παγωτό της αρεσκείας σου και βλέπεις το μαγικό να γίνεται, καθώς η θερμοκρασία του παγωτού παγώνει τη ρευστή σοκολάτα.

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, το σοκολατένιο κέλυφος δεν πρόκειται να έχει γεύση καρύδας από το λάδι, μην ανησυχείς!