Με το αβοκάντο φτιάχνουμε νόστιμες σαλάτες και ντιπ. Ο Ηλίας Μαμαλάκης λοιπόν μάς δείχνει δύο τρόπους για να το καθαρίσουμε εύκολα και γρήγορα και χωρίς να ταλαιπωρηθούμε.
*Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι το αβοκάντο είναι αρκετά ώριμο και κατάλληλο για χρησιμοποιηθεί σε σαλάτα.
*Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι το χαράσσετε περιμετρικά φτάνοντας μέχρι το κέντρο του καρπού.
*Ανοίγετε το αβοκάντο στη μέση πιέζοντάς το ελαφρά και αφαιρείτε το κουκούτσι.
*Αφαιρείτε προσεκτικά τη φλούδα με ένα μαχαίρι για να πάρετε την ψίχα του αβοκάντο ολόκληρη ή χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι βγάζετε την ψίχα και κρατάτε τη φλούδα.
*Στη δεύτερη περίπτωση μπορείτε να ψιλοκόψετε την ψίχα, ντομάτα, αγγούρι και κρεμμύδι, να τα ανακατέψετε και να τα σερβίρετε μέσα στη φλούδα του αβοκάντο.
Extra tip: Μπορείτε να φυτέψετε επίσης το κουκούτσι, από το οποίο θα πάρετε καρπούς σε 7 χρόνια.