Η συντάκτρια του Olivemagazine.gr Βίκυ Χριστοπούλου μάς δίνει μικρές συμβουλές για να κάνουμε τη ζωή μας στην κουζίνα πιο εύκολη. Εδώ μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε ανάλαφρη σαντιγί για τα γλυκά και τα ροφήματά μας χωρίς μίξερ ή αβγοδάρτη!
Κι όμως μπορείς να φτιάξεις σαντιγί χωρίς να πιαστεί το χέρι σου! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα βάζο που να κλείνει αεροστεγώς και φυσικά την κρέμα γάλακτος της επιλογής σου. Ξεκίνησε γεμίζοντας το βάζο το μέχρι τη μέση με 1φλιτζ. κρύα κρέμα γάλακτος και αν θέλεις πρόσθεσε εσάνς βανίλιας και άχνη ζάχαρη. Κλείσε πολύ καλά το καπάκι. Τώρα ξεκίνησε να κουνάς το βάζο πάνω κάτω, ακριβώς όπως θα έκανες ένα κοκτέιλ. Είπαμε, δεν θα πιαστεί το χέρι σου παραπάνω; Εννοούσαμε ότι δεν θα πιαστεί τόσο πολύ!
Μέσα σε λιγότερο από 60” θα έχεις την πιο νόστιμη και ανάλαφρη σαντιγί για τα γλυκά, τα milkshakes και τη ζεστή σοκολάτα σου!