Μια απλή, αφράτη ομελέτα μπορεί να είναι ένα υπερ-τέλειο γεύμα, υπερ-τέλεια μαγειρεμένο!
Υλικά
3 αβγά
βούτυρο
λίγο αλάτι
80γρ. τσενταρ
Διαδικασία
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια σε δυο μπολ.Στο μπολ με τα ασπράδια ρίχνουμε λίγο αλάτι και «χτυπάμε» καλά μέχρι να αφρατέψουν. Χτυπαμε και τους κρόκους στο άλλο μπολ καλά μέχρι να αφρατέψουν και αυτοί. Μεταφέρουμε λίγη δόση από τα ασπράδια στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύουμε, έπειτα το μεταφέρουμε στο μπολ με τα ασπράδια και ανακατεύουμε πάλι μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο μίγμα. Σε ζεστό τηγάνι λιώνουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε τα αβγά. Όταν η ομελέτα ψηθεί από κάτω ρίχνουμε το τσένταρ χαμηλώνουμε την φωτιά και την αφήνουμε για 3-4 λεπτά ακόμα. Διπλώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.