French toast σε μπουκιές. Γιατί; Γιατί θα μεταμορφώσεις το μπαγιάτικο ψωμί σου σε κάτι μαγικό. Γιατί ολα τρώγονται πιο κομψά σε μπουκίτσες και γιατί κάτι ξέρουν οι Γάλλοι.

Υλικά
4 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού
2 αβγα μεγάλα
60ml γάλα
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού κανέλα
50γρ. Ζάχαρη
λίγο βούτυρο (για το τηγάνι )

Διαδικασία
Κόβουμε τις φέτες του ψωμιού στα τέσσερα (και στα 9 εάν θέλουμε) αφού έχουμε αφαιρέσει την κόρα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, το γάλα και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη και την κανέλα.

Ρίχνουμε τα κομμάτια του ψωμιού στο μίγμα του αβγών και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 5 λεπτά περίπου. Τα ρίχνουμε σε τηγάνι με μέτρια προς δυνατή φωτιά αφού έχουμε λιώσει πριν λίγο βούτυρο. Αφού ροδίσουν και από τις 2 πλευρές (περίπου 2 λεπτά κάθε μεριά), τα βγάζουμε και τα ρίχνουμε στο μίγμα της ζάχαρης και τα ανακατεύουμε ελαφρώς. Σερβίρονται ζεστά.

 

Το άρθρο της εβδομάδας