Η μεγάλη διατροφική της αξία και η περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα θα κάνουν αυτό το πιάτο αγαπημένη συνήθεια και όσων έχουν χοληστερίνη.
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας τους. Τα σουρώνετε, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τα κρατάτε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρετε για 2 - 3 λεπτά.
Προσθέτετε τις σαρδέλες, σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη, σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1 λεπτό.
Τέλος, κρατάτε λίγο μαϊντανό στην άκρη και ρίχνετε στο τηγάνι τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.
Ρίχνετε τα ζυμαρικά ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε το πιάτο πασπαλισμένο με λίγο μαϊντανό.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας τους. Τα σουρώνετε, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τα κρατάτε στην άκρη.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρετε για 2 - 3 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέτετε τις σαρδέλες, σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη, σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1 λεπτό.
Βήμα 4
Τέλος, κρατάτε λίγο μαϊντανό στην άκρη και ρίχνετε στο τηγάνι τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.
Βήμα 5
Ρίχνετε τα ζυμαρικά ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε το πιάτο πασπαλισμένο με λίγο μαϊντανό.