Ανάλαφρο και φρουτένιο επιδόρπιο, με Φρουί Ζελέ με γεύση Μούρο ΓΙΩΤΗΣ και Panna Cotta ή Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσηζκέικ, που κλείνει ιδανικά κάθε καλοκαιρινό τραπέζι.
Πρώτα ετοιμάζετε το Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του και το μοιράζετε σε 6 ποτήρια του κρασιού. Κρατάτε 6 βατόμουρα στην άκρη και μοιράζετε τα υπόλοιπα μέσα στο ζελέ να γεμίσουν τα ποτήρια κάτι λιγότερο από τη μέση.
Τοποθετείτε 2 μπουκάλια με νερό ή κρασί στο ψυγείο γερμένα, όχι όρθια. Πάνω τους στερεώνετε λοξά τα ποτήρια με το ζελέ ώστε να μπορούν να μείνουν έτσι, στην ίδια κλήση μέχρι να πήξουν τα ζελέ. Στο μεταξύ ετοιμάζετε την Panna Cotta ή την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Βγάζετε τα ποτήρια από το ψυγείο και τα απογεμίζετε με το μίγμα της Panna Cotta ή της Κρέμας Ζαχαροπλαστικής και αφήνετε τα ποτήρια στο ψυγείο όρθια πια να σταθεροποιηθεί κι η κρέμα.
Διακοσμείτε με τα βατόμουρα που κρατήσατε κι 1-2 φυλλαράκια δυόσμο ή βασιλικό και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Πρώτα ετοιμάζετε το Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του και το μοιράζετε σε 6 ποτήρια του κρασιού. Κρατάτε 6 βατόμουρα στην άκρη και μοιράζετε τα υπόλοιπα μέσα στο ζελέ να γεμίσουν τα ποτήρια κάτι λιγότερο από τη μέση.
Βήμα 2
Τοποθετείτε 2 μπουκάλια με νερό ή κρασί στο ψυγείο γερμένα, όχι όρθια. Πάνω τους στερεώνετε λοξά τα ποτήρια με το ζελέ ώστε να μπορούν να μείνουν έτσι, στην ίδια κλήση μέχρι να πήξουν τα ζελέ. Στο μεταξύ ετοιμάζετε την Panna Cotta ή την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Βήμα 3
Βγάζετε τα ποτήρια από το ψυγείο και τα απογεμίζετε με το μίγμα της Panna Cotta ή της Κρέμας Ζαχαροπλαστικής και αφήνετε τα ποτήρια στο ψυγείο όρθια πια να σταθεροποιηθεί κι η κρέμα.
Βήμα 4
Διακοσμείτε με τα βατόμουρα που κρατήσατε κι 1-2 φυλλαράκια δυόσμο ή βασιλικό και σερβίρετε.