Ένα δροσερό ζελέ με Μοσχάτο Σάμου και φρούτα, που ολοκληρώνει ιδανικά κάθε καλοκαιρινό γεύμα.
Υλικά
- 200γρ. φράουλες σε κομματάκια + 4 ολόκληρες για το σερβίρισμα
- 1 μπανάνα, σε ροδέλες
- μερικά φυλλαράκια δυόσμου ή μέντας
- 600ml Μοσχάτο Σάμου
- 200ml χυμό πορτοκάλι
- φλούδα και χυμό από 1 λεμόνι
- 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι νερό
- 20γρ. ζελατίνα μουλιασμένη σε λίγο κρύο νερό
- 1 κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο
Διαδικασία
Βήμα 1
Μουλιάζετε τη ζελατίνα για 5-6 λεπτά σε κρύο νερό. Ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και το βάζετε στη φωτιά. Φτιάχνετε ένα σιρόπι στο οποίο προσθέτετε τη φλούδα του λεμονιού και το γλυκάνισο. Όταν πάρει την πρώτη βράση το σιρόπι προσθέτετε τους χυμούς του πορτοκαλιού και του λεμονιού.Βήμα 2
Όταν ξαναπάρει βράση, το κατεβάζετε από τη φωτιά, το σουρώνετε και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τις ζελατίνες και ανακατεύετε για να διαλυθούν εντελώς. Ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε πολύ καλά.Βήμα 3
Μοιράζετε τα φρούτα σε οκτώ ποτήρια. Αν δεν σας αρέσουν τα συγκεκριμένα, χρησιμοποιείτε άλλα φρούτα της επιλογής σας. Προσθέτετε δυο τρία φυλλαράκια δυόσμου σε κάθε ποτήρι και τα απογεμίζετε μέχρι πάνω με το ζελέ του κρασιού. Τα φρούτα θα ανέβουν στην επιφάνεια.Βήμα 4
Αφήνετε το ζελέ να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια μεταφέρετε τα ποτήρια σε δίσκο και τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ. Θα χρειαστούν τουλάχιστον 5 ώρες. Σερβίρετε το κάθε ποτήρι με μια φράουλα κομμένη στη μέση ή με κορφούλες δυόσμου.Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food styling: Aντωνία Κατή