brownies me portokali
clock icon
35'

Brownies με πορτοκάλι

Υλικά

  • 275γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, σε κομματάκια
  • 175γρ. μαργαρίνη
  • 4 αβγά
  • 125γρ. ζάχαρη
  • 100γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 100γρ. γλυκό κουταλιού πορτοκάλι, στραγγισμένο από το σιρόπι και κομμένο σε κυβάκια

Tips

  • Σημαντική Διευκρίνιση: Πρακτικά, το γλυκό σας είναι έτοιμο όταν σταθεροποιηθεί η επιφάνεια του και κάνει μια ωραία κρούστα. Ψημένο πάνω κάτω και ζουμερό στο κέντρο. Μην το παραψήσετε, θα είναι εξίσου νόστιμο, αλλά στεγνό.

Σοκολάτα με πορτοκάλι είναι από τους πιο κλασικούς συνδυασμούς. Εδώ τα “παντρεύετε” σε ένα υπέροχο brownies με έξτρα σοκολατένια γεύση από την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζετε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ με τη μαργαρίνη σε γυάλινο μπολ. Λιώνετε με προσοχή τη σοκολάτα στα μικροκύματα (ρυθμίζετε το φούρνο στο 1 λεπτό, ανακατεύετε με σπάτουλα και συνεχίζετε ανάλογα, συνήθως μισό λεπτό ακόμα είναι αρκετό).
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα του πορτοκαλιού, χρησιμοποιώντας έναν αβγοδάρτη. Αδειάζετε με τη βοήθεια σπάτουλας το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας στο μίγμα των αβγών και ανακατεύετε. Προσθέτετε και το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ ρίχνοντάς το από σουρωτήρι και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τελευταίο ανακατεύετε μέσα τα κυβάκια του γλυκού.
Βουτυρώνετε το ταψάκι σας και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε για 18-20 λεπτά στον φούρνο. Σερβίρετε το γλυκό σε πιάτα όσο είναι ακόμη χλιαρό με ζουμερή σοκολατένια καρδιά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζετε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ με τη μαργαρίνη σε γυάλινο μπολ. Λιώνετε με προσοχή τη σοκολάτα στα μικροκύματα (ρυθμίζετε το φούρνο στο 1 λεπτό, ανακατεύετε με σπάτουλα και συνεχίζετε ανάλογα, συνήθως μισό λεπτό ακόμα είναι αρκετό).

Βήμα 2

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα του πορτοκαλιού, χρησιμοποιώντας έναν αβγοδάρτη. Αδειάζετε με τη βοήθεια σπάτουλας το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας στο μίγμα των αβγών και ανακατεύετε. Προσθέτετε και το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ ρίχνοντάς το από σουρωτήρι και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τελευταίο ανακατεύετε μέσα τα κυβάκια του γλυκού.

Βήμα 3

Βουτυρώνετε το ταψάκι σας και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε για 18-20 λεπτά στον φούρνο. Σερβίρετε το γλυκό σε πιάτα όσο είναι ακόμη χλιαρό με ζουμερή σοκολατένια καρδιά.