Η διάσημη γερμανική τούρτα με κεράσια φτιάχνεται με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια, Άνθος Αραβοσίτου και Σιρόπι Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ και σερβίρεται σε ποτήρι.
Στραγγίζετε την κονσέρβα βύσσινο και βάζετε το σιρόπι της σε κατσαρολάκι μαζί με το Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ διαλυμένο σε 1 φλιτζανάκι νερό. Ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να πάρει βράση και να πήξει. Προσθέτετε τα βύσσινα κι αφού πάρουν μια βράση μαζί, αδειάζετε την κομπόστα σε μπολ και αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και την αφήνετε στο ψυγείο.
Όταν θέλετε να σερβίρετε παίρνετε ποτηράκια, σπάζετε μερικά κούκις σε κομματάκια και τα μοιράζετε να κάνετε μια πρώτη στρώση. Ρίχνετε λίγο Σιρόπι Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ κι από πάνω κάνετε μια καλή στρώση από την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής. Συνεχίζετε με μια καλή κουταλιά από βύσσινα κομπόστα. Περιχύνετε με λίγο Σιρόπι Σοκολάτας και συνεχίζετε με μια στρώση μπισκότα, λίγο Σιρόπι Σοκολάτας κι απογεμίζετε τα ποτηράκια με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής. Τελειώνετε με μερικά βύσσινα και σερβίρετε αμέσως.
Διαδικασία
Βήμα 1
Στραγγίζετε την κονσέρβα βύσσινο και βάζετε το σιρόπι της σε κατσαρολάκι μαζί με το Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ διαλυμένο σε 1 φλιτζανάκι νερό. Ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να πάρει βράση και να πήξει. Προσθέτετε τα βύσσινα κι αφού πάρουν μια βράση μαζί, αδειάζετε την κομπόστα σε μπολ και αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Βήμα 2
Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και την αφήνετε στο ψυγείο.
Βήμα 3
Όταν θέλετε να σερβίρετε παίρνετε ποτηράκια, σπάζετε μερικά κούκις σε κομματάκια και τα μοιράζετε να κάνετε μια πρώτη στρώση. Ρίχνετε λίγο Σιρόπι Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ κι από πάνω κάνετε μια καλή στρώση από την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής. Συνεχίζετε με μια καλή κουταλιά από βύσσινα κομπόστα. Περιχύνετε με λίγο Σιρόπι Σοκολάτας και συνεχίζετε με μια στρώση μπισκότα, λίγο Σιρόπι Σοκολάτας κι απογεμίζετε τα ποτηράκια με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής. Τελειώνετε με μερικά βύσσινα και σερβίρετε αμέσως.