Η βαθιά γεύση της σάλτσας με το χωριάτικο λουκάνικο συμπληρώνεται όμορφα με τις Βίδες Melissa σε ένα πιάτο που θα φτιάξετε ξανά και ξανά!
Βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν αλ ντέντε σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά. Σοτάρετε για 1 λεπτό και προσθέτετε το λουκάνικο σε φετούλες και σοτάρετε για 3 λεπτά ακόμη, γυρίζοντας τα λουκάνικα συχνά με ξύλινη σπάτουλα.
Προσθέτετε το χυμό της ντομάτας και βράζετε για 10 λεπτά περίπου. Δοκιμάζετε τη γεύση της σάλτσας και αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Ρίχνετε και τον περισσότερο μαϊντανό.
Ύστερα στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν και να πάρουν μια βράση μαζί. Ύστερα σερβίρετε σε πιάτα πασπαλίζοντας με επιπλέον μαϊντανό και τριμμένο τυρί, όσο θέλει ο καθένας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν αλ ντέντε σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Βήμα 2
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά. Σοτάρετε για 1 λεπτό και προσθέτετε το λουκάνικο σε φετούλες και σοτάρετε για 3 λεπτά ακόμη, γυρίζοντας τα λουκάνικα συχνά με ξύλινη σπάτουλα.
Βήμα 3
Προσθέτετε το χυμό της ντομάτας και βράζετε για 10 λεπτά περίπου. Δοκιμάζετε τη γεύση της σάλτσας και αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Ρίχνετε και τον περισσότερο μαϊντανό.
Βήμα 4
Ύστερα στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν και να πάρουν μια βράση μαζί. Ύστερα σερβίρετε σε πιάτα πασπαλίζοντας με επιπλέον μαϊντανό και τριμμένο τυρί, όσο θέλει ο καθένας.