Η ευγενική γεύση της σελινόριζας συνδυάζεται µε τα ζωηρά µήλα και τα γλυκά κάστανα δηµιουργώντας µια εξαίσια και ισορροπηµένη βελούδινη σούπα. Δεν παραλείπουµε τα τραγανά φύλλα φασκόµηλου!
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1.000 γρ. σελινόριζα, χοντροκοµµένη
- 2 µήλα, χοντροκοµµένα
- 1 κρεµµύδι, χοντροκοµµένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, κοµµένη στη µέση
- 100 γρ. κάστανα, ψηµένα και καθαρισµένα
- 3/4 κουτ. γλυκού λευκό πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού µοσχοκάρυδο
- 1.000 ml καυτό ζωµό κρέατος ή µανιταριών και επιπλέον για το αραίωµα της σούπας
- 200 ml κρέµα γάλακτος
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- µαύρο πιπέρι, φρεσκοτριµµένο αλάτι
- 12 φύλλα φασκόμηλου
- φυτικό λάδι
- σπόρους ροδιού
- φρυγανισµένα κυβάκια ψωµιού
Για τα φύλλα φασκόμηλου
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουµε τη σελινόριζα, το µήλο, το κρεµµύδι και το σκόρδο για 5΄. Προσθέτουµε τα κάστανα, τα µμπαχαρικά, τον ζωµό και αλατοπίπερο κατά βούληση.
Βήμα 2
Βράζουµε τη σούπα για 25΄ σε µέτρια φωτιά, κατόπιν την πολτοποιούµε και τη βάζουµε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουµε όσο επιπλέον ζωµό χρειάζεται για να δώσουµε την επιθυµητή υφή. Ενσωματώνουμε την κρέµα γάλακτος, το βούτυρο και αφήνουµε να πάρει 2-3 βράσεις.
Βήμα 3
Φύλλα Φασκόμηλου: Σε ένα κατσαρολάκι τηγανίζουµε τα φύλλα του φασκόµηλου σε καυτό λάδι και τα στραγγίζουμε σε αντικολλητικό χαρτί. Σερβίρουµε τη ζεστή σούπα µε τα φύλλα φασκόµηλου, ρόδι και κυβάκια φρυγανισμένου ψωµιού.