vasilopita_vakiaros

Υλικά

  • 200γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 320γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 αβγά
  • 120γρ. γάλα
  • 60γρ. κονιάκ
  • 320-350γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 4γρ. μαγειρική σόδα
  • 5γρ. Flavorits Sweet Twist
  • 80γρ. αμύγδαλο, τριμμένο

Εύκολη και νόστιμη παραδοσιακή βασιλόπιτα δια χειρός Λάμπρου Βακιάρου. Φέρτε όμορφα αρώματα στο σπίτι σας και μοιράστε χαρά στους αγαπημένους σας.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170oC στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και με το εξάρτημα Κ χτυπάτε για 3-4 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
Στη συνέχεια, προσθέτετε το πρώτο αβγό και μόλις ενσωματωθεί στο μίγμα προσθέτετε το δεύτερο, στη συνέχεια το τρίτο και το τέταρτο. Ρίχνετε το γάλα και το κονιάκ και μόλις ομογενοποιηθούν στο μίγμα, σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ.
Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το Flavorits Sweet Twist και το τριμμένο αμύγδαλο και ανακατεύετε με πλαστική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, κάνοντας απαλές κινήσεις.
Βουτυρώνετε πολύ καλά ένα τσέρκι 26-28 εκ. και το αλευρώνετε. Αδειάζετε μέσα το μίγμα και βάζετε το φλουρί, το οποίο το έχετε τυλίξει με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε τη βασιλόπιτα στο φούρνο για 45 λεπτά ή έως ότου βυθίζετε ένα μαχαίρι στη μέση και η λάμα του να βγαίνει καθαρή.
Αφήνετε τη βασιλόπιτα να κρυώσει καλά και στη συνέχεια την πασπαλίζετε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170oC στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και με το εξάρτημα Κ χτυπάτε για 3-4 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, προσθέτετε το πρώτο αβγό και μόλις ενσωματωθεί στο μίγμα προσθέτετε το δεύτερο, στη συνέχεια το τρίτο και το τέταρτο. Ρίχνετε το γάλα και το κονιάκ και μόλις ομογενοποιηθούν στο μίγμα, σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ.

Βήμα 3

Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το Flavorits Sweet Twist και το τριμμένο αμύγδαλο και ανακατεύετε με πλαστική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, κάνοντας απαλές κινήσεις.

Βήμα 4

Βουτυρώνετε πολύ καλά ένα τσέρκι 26-28 εκ. και το αλευρώνετε. Αδειάζετε μέσα το μίγμα και βάζετε το φλουρί, το οποίο το έχετε τυλίξει με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε τη βασιλόπιτα στο φούρνο για 45 λεπτά ή έως ότου βυθίζετε ένα μαχαίρι στη μέση και η λάμα του να βγαίνει καθαρή.

Βήμα 5

Αφήνετε τη βασιλόπιτα να κρυώσει καλά και στη συνέχεια την πασπαλίζετε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.