Το αγαπημένο μεζεδάκι κάθε λάτρη των τυριών! Αυτές οι κροκέτες φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα και εξαφανίζονται από τα πιάτα στο πι και φι. Συνοδεύουν εξαιρετικά κρασί και μπίρα.
Βάζετε σε ένα μπολ τα τυριά, το αβγό, το αλεύρι, πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να γίνουν μια πάστα. Καλύπτετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει το μίγμα.
Στη συνέχεια πλάθετε το μίγμα των τυριών σε μικρά μπαλάκια. Ανακατεύετε την τριμμένη φρυγανιά με τα ψιλοκομμένα κάσιους και τα πανάρετε τα μπαλάκια τυριών, βουτώντας τα πρώτα στο ασπράδι, και στη συνέχεια στο μίγμα φρυγανιάς-κάσιους.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε τις κροκέτες για 3-4 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Τις βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε αμέσως τις κροκέτες περιχυμένες με λίγο μέλι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε σε ένα μπολ τα τυριά, το αβγό, το αλεύρι, πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να γίνουν μια πάστα. Καλύπτετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει το μίγμα.
Βήμα 2
Στη συνέχεια πλάθετε το μίγμα των τυριών σε μικρά μπαλάκια. Ανακατεύετε την τριμμένη φρυγανιά με τα ψιλοκομμένα κάσιους και τα πανάρετε τα μπαλάκια τυριών, βουτώντας τα πρώτα στο ασπράδι, και στη συνέχεια στο μίγμα φρυγανιάς-κάσιους.
Βήμα 3
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε τις κροκέτες για 3-4 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Βήμα 4
Τις βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε αμέσως τις κροκέτες περιχυμένες με λίγο μέλι.