Η αμερικάνικη παραλλαγή του πασίγνωστου cheesecake, που ψήνεται στο φούρνο. Μπορείτε να το γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα, με γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα της επιλογής σας.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κάνετε σκόνη τα μπισκότα χτυπώντας τα στο μπλέντερ.
Προσθέτετε το τζίντζερ ή το ξύσμα λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε λίγο ακόμα να αναμιχθούν τα υλικά σας.
Βουτυρώνετε τη βάση μιας φόρμας με κουμπωτό στεφάνι και με διάμετρο 20 εκ. και μεταφέρετε εκεί το μίγμα των μπισκότων. Τα στρώνετε πιέζοντάς τα με τις παλάμες σας για να καλύψουν τη βάση της.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε με μίξερ χειρός, την κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τα αβγά, τη βανίλια, το αλεύρι, και, προς το τέλος το ξύσμα λεμονιού. Μεταφέρετε το μίγμα και το στρώνετε πάνω στη βάση του μπισκότου.
Ψήνετε το κέικ για 40 λεπτά, μέχρι να βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνό και ψημένο στο κέντρο. Αφήνετε να κρυώσει, το πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρετε με τη γαρνιτούρα της επιλογής σας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κάνετε σκόνη τα μπισκότα χτυπώντας τα στο μπλέντερ.
Βήμα 2
Προσθέτετε το τζίντζερ ή το ξύσμα λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε λίγο ακόμα να αναμιχθούν τα υλικά σας.
Βήμα 3
Βουτυρώνετε τη βάση μιας φόρμας με κουμπωτό στεφάνι και με διάμετρο 20 εκ. και μεταφέρετε εκεί το μίγμα των μπισκότων. Τα στρώνετε πιέζοντάς τα με τις παλάμες σας για να καλύψουν τη βάση της.
Βήμα 4
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε με μίξερ χειρός, την κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τα αβγά, τη βανίλια, το αλεύρι, και, προς το τέλος το ξύσμα λεμονιού. Μεταφέρετε το μίγμα και το στρώνετε πάνω στη βάση του μπισκότου.
Βήμα 5
Ψήνετε το κέικ για 40 λεπτά, μέχρι να βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνό και ψημένο στο κέντρο. Αφήνετε να κρυώσει, το πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρετε με τη γαρνιτούρα της επιλογής σας.