clock icon
40'

Cheesecake δίχρωμο με φράουλες

Υλικά

  • 200γρ. μπισκότα digestive
  • 80γρ. Βούτυρο Lurpak
  • Για την κρέμα

  • 300ml Arla Κρέμα Γάλακτος 36%
  • 600γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 5γρ. ζελατίνη (3 μικρά φύλλα)
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομματάκια
  • Για την επικάλυψη

  • 300γρ. φράουλες φρέσκες, σε κομμάτια
  • 3 - 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

Η διχρωμία στην κρέμα με την προσθήκη της σοκολάτας δίνει σε αυτό το τσιζκέικ πολύ ενδιαφέρουσα εμφάνιση. Πού να δείτε γεύση…

Τρίβετε τα μπισκότα στον πολυκόφτη να γίνουν σκόνη και λιώνετε το βούτυρο. Στη συνέχεια, ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο να γίνουν ένα λασπώδες μίγμα.
Μαγκώνετε στον αποσπώμενο πάτο μιας φόρμας με σούστα ένα κομμάτι χαρτιού ψησίματος και στρώνετε πάνω του το μίγμα των μπισκότων. Πιέζετε να ισιώσει και να γίνει συμπαγές και ύστερα το αφήνετε στο ψυγείο.
Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να φουσκώσουν. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τις βανίλιες να γίνουν σαντιγί. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και εξακολουθείτε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Σταματάτε το μίξερ.
Βάζετε τις φουσκωμένες ζελατίνες με λίγο νεράκι σε ένα μπρίκι και τις ζεσταίνετε με προσοχή, ανακατεύοντας με κουτάλι μέχρι να λιώσουν. Τότε τις ρίχνετε στο μίγμα του τυριού και χτυπάτε λίγο ακόμη με το μίξερ να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και τη ρίχνετε στο μίγμα του τυριού. Ανακατεύετε πολύ ελαφρά, ώστε να δημιουργηθούν νερά σοκολάτας στο μίγμα και όχι να ενωθεί τελείως η σοκολάτα μαζί του. Αδειάζετε το μίγμα πάνω από το μπισκότο και αφήνετε το τσιζκέικ στο ψυγείο.
Ετοιμάζετε και την επικάλυψη: Ρίχνετε τις φράουλες και τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. 10 λεπτά αφού πάρει βράση ρίχνετε και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό. Ανακατεύετε να πήξει το ζουμί της φράουλας και τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, ξεφορμάρετε προσεκτικά το τσιζκέικ και το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Διακοσμείτε από πάνω με τις φράουλες και το τσιζκέικ είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Τρίβετε τα μπισκότα στον πολυκόφτη να γίνουν σκόνη και λιώνετε το βούτυρο. Στη συνέχεια, ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο να γίνουν ένα λασπώδες μίγμα.

Βήμα 2

Μαγκώνετε στον αποσπώμενο πάτο μιας φόρμας με σούστα ένα κομμάτι χαρτιού ψησίματος και στρώνετε πάνω του το μίγμα των μπισκότων. Πιέζετε να ισιώσει και να γίνει συμπαγές και ύστερα το αφήνετε στο ψυγείο.

Βήμα 3

Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να φουσκώσουν. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τις βανίλιες να γίνουν σαντιγί. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και εξακολουθείτε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Σταματάτε το μίξερ.

Βήμα 4

Βάζετε τις φουσκωμένες ζελατίνες με λίγο νεράκι σε ένα μπρίκι και τις ζεσταίνετε με προσοχή, ανακατεύοντας με κουτάλι μέχρι να λιώσουν. Τότε τις ρίχνετε στο μίγμα του τυριού και χτυπάτε λίγο ακόμη με το μίξερ να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Βήμα 5

Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και τη ρίχνετε στο μίγμα του τυριού. Ανακατεύετε πολύ ελαφρά, ώστε να δημιουργηθούν νερά σοκολάτας στο μίγμα και όχι να ενωθεί τελείως η σοκολάτα μαζί του. Αδειάζετε το μίγμα πάνω από το μπισκότο και αφήνετε το τσιζκέικ στο ψυγείο.

Βήμα 6

Ετοιμάζετε και την επικάλυψη: Ρίχνετε τις φράουλες και τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. 10 λεπτά αφού πάρει βράση ρίχνετε και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό. Ανακατεύετε να πήξει το ζουμί της φράουλας και τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Βήμα 7

Όταν θέλετε να σερβίρετε, ξεφορμάρετε προσεκτικά το τσιζκέικ και το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Διακοσμείτε από πάνω με τις φράουλες και το τσιζκέικ είναι έτοιμο για σερβίρισμα.