Με έμπνευση από το μεξικάνικο τσίλι κον κάρνε, μαγειρεύουμε την γαλοπούλα σε ένα πιάτο φουλ της πρωτεΐνης, που γίνεται γρήγορα, εύκολα και νόστιμα

Υλικά
- 20 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 1 μέτρια πράσινη πιπεριά, σε μικρά κυβάκια
- 400 γρ. κιμά γαλοπούλας
- ½ φλιτζ. του καφέ λευκό ξηρό κρασί
- ½ κουτ. γλυκού κύμινο σκόνη
- ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια στραγγισμένα
- 1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι στραγγισμένο
- 100 γρ. ώριμο τσένταρ, τριμμένο
- λίγο φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- αλάτι
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το σκόρδο, το κρεμμύδι, το τσίλι και την πράσινη πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον κιμά γαλοπούλας και σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να ασπρίσει και να χωρίσει. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το κύμινο και τη ρίγανη, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσουν τα μπαχαρικά.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τα ντοματάκια και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Δίνουμε μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε για 20΄-30΄ μέχρι να χυλώσει.
Βήμα 3
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα τα φασόλια και το καλαμπόκι να ζεσταθούν. Σερβίρουμε με τριμμένο τσένταρ (ή μια κουταλιά πλήρες γιαούρτι στραγγιστό σε κάθε πιάτο) και λίγο ψιλοκομμένο κόλιανδρο.