Δεν υπάρχει καλύτερο κέρασμα για τις γιορτές και τις επισκέψεις από τα τρουφάκια. Τα ετοιμάζετε με Κουβερτούρα και Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ και για να γίνουν ακόμη πιο λαχταριστά, τα καλύπτετε με Τρούφα Σοκολάτας.
Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και την ψιλοκομμένη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ. Την περιχύνετε με την καυτή κρέμα και μετά από 1 λεπτό ανακατεύετε με σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα.
Ρίχνετε το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ στη λιωμένη σοκολάτα μαζί με το ποτό της επιλογής σας. Τέλος, ενσωματώνετε το αμύγδαλο και τα κόντιτα, αν χρησιμοποιήσετε. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν στο μίγμα και αφήνετε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο, για 7 ώρες, να σταθεροποιηθεί καλά.
Βάζετε την Τρούφα ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ. Παίρνετε με κουταλάκι ίσες ποσότητες σοκολατένιου μίγματος και πλάθετε μπαλίτσες τις οποίες κυλάτε στην Τρούφα ΓΙΩΤΗΣ να σκεπαστούν παντού.
Τοποθετείτε τις τρούφες σε τρουφόχαρτα ή ανά στρώσεις σε πιατέλα σερβιρίσματος και τις διατηρείτε στο ψυγείο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και την ψιλοκομμένη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ. Την περιχύνετε με την καυτή κρέμα και μετά από 1 λεπτό ανακατεύετε με σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα.
Βήμα 2
Ρίχνετε το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ στη λιωμένη σοκολάτα μαζί με το ποτό της επιλογής σας. Τέλος, ενσωματώνετε το αμύγδαλο και τα κόντιτα, αν χρησιμοποιήσετε. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν στο μίγμα και αφήνετε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο, για 7 ώρες, να σταθεροποιηθεί καλά.
Βήμα 3
Βάζετε την Τρούφα ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ. Παίρνετε με κουταλάκι ίσες ποσότητες σοκολατένιου μίγματος και πλάθετε μπαλίτσες τις οποίες κυλάτε στην Τρούφα ΓΙΩΤΗΣ να σκεπαστούν παντού.
Βήμα 4
Τοποθετείτε τις τρούφες σε τρουφόχαρτα ή ανά στρώσεις σε πιατέλα σερβιρίσματος και τις διατηρείτε στο ψυγείο.